Manualul de iPhone și iPad cu iOS 10

iPhone User Guide
iPhone User Guide

O știi pe aia cu “RTFM”? E valabilă și acum. Atunci când sunt întrebat “cum se face x” sau “cum schimbi y” la iPhone răspund, de obicei, imediat. În primul rând pentru că știu și în al doilea rând pentru că îmi face plăcere să ajut pe cineva care are o nevoie urgentă.

Evident, sunt și oameni care insistă și… de cele mai multe ori îi ajut și pe ei. Atât online cât și offline. Ideea e că oricine poate să știe 70-90% din ce știu eu despre iPhone dacă are răbdarea să citească manualul.

Ghidul de utilizare pentru iPhone și iPad cu iOS 10 a fost publicat în limba engleză. Îl găsești atât pe site-ul Apple – AICI – cât și în iTunes sub forma unui iBook. Apple a renunțat la manualele de sute de pagini. Totul este mult mai vizual acum și mai ușor de urmărit. Dacă nu înțelegi limba engleză, există versiuni și în alte limbi de circulație internațională, iar manualul în limba română apare în scurt timp.

Eu recunosc că nu am citit încă manualul de iOS 10 pentru că știu sistemul de operare pe dinafară până la iOS 9 și micile schimbări le cam descopăr din mers dar, în măsura timpului disponibil, mi-am propus să-l frunzăresc. Iar dacă nu găsesc ceva, cu siguranță caut în manual. Vorba aia… eu nu am un www.boio.ro care să-mi răspundă la întrebările despre iPhone :)

Sâmbătă seara chiar mi-am instalat iOS 10 “pe curat”, așa că am ocazia să mă obișnuiesc cu el de la zero. Mă mir să aflu uneori că există persoane care nu știu chestii elementare legate de iOS și de iPhone, amănunte care le-ar face viața mult mai ușoară. Nu mai zic că am cunoscut oameni care nu făcuseră update la iOS 9 sau iOS 10 pentru că nu au știut că se poate așa ceva, chiar și după un an.

Recomand tuturor să citească manualul. Nu e o corvoadă, ci o plăcere. La final vei putea să-ți utilizezi telefonul la capacitate maximă și să te bucuri și de funcțiile mai puțin ascunse.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  1. Me no like it. Adică prefer să îl descopăr încercând, decât citind un manual. Fiind utilizator de iOS până acum, nu e nici o problemă :)

  2. Pot să spun că iOS 10 este foarte bun. Mă ajută foarte mult funcția raise to wake și cea de rest to unlock. Mie unul mi se pare că funcția rest to unlock este mult mai eficientă decât dacă aș apăsa pe butonul de home ca să îmi citească amprenta, Touch ID-ul. Îmi place noul sistem de notificări care poate fi accesat mult mai repede dacă glisez spre stânga, același lucru este valabil și pentru camera foto care nu mai necesită o glisare de jos în sus ci spre drepta. Încerc din răsputeri să folosesc zilnic noua funcție bedtime. Sunt mult lucruri pe care nu le-am descoperit încă., dar de mâine voi citi manualul.

  3. Sal. Mi-am instalat si eu pe curat Ios10. Adica am facut backup si in icloud si pe pc, apoi Erase all si da-i drumul. Dupa ce am facut si update la IOS10, am repus info din backup pe tel si … nu mai am wifi. E gri si nu se poate activa. Daca-mi vreau aplicatiile inapoi trebuie sa le descarc din appstore prin conexiunea de date. A mai patit cineva asta?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*