MacPad – il vreau, dar nu acum

Inevitabil vom ajunge sa avem un MacPad – combinatia perfecta intre iPad si MacBook Air care va rula un software situat intre actualul iOS si OS X.

MacPad-ul din imagini este doar un concept desenat de Jules Moretti (nu de catre Apple). Are doua touch-screen-uri, 2 porturi thunderbolt, 3 USB, 1 SD si o mufa audio in/out. Nu are Ethernet si nici firewire, iar de unitatea optica cine mai are nevoie astazi?

Ziceam in titlu ca il vreau, dar nu acum doar pentru ca iOS trebuie sa devina mult mai bun pt a putea fi folosit zi de zi ca o masina profesionala de lucru.

Eu am nevoie de un MacBook Air de 15″ cu o rezolutie mai mare de 1440×900, o baterie cit mai buna si cu ecran mat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

8 Comments

 1. Apple de ceva vreme nu mai aduce inovatii Mac-urilor, doar îmbunătățește ce are deja un Mac. Porteaza tot mai multe lucruri de pe iOS insa fără o nevoie reala, o necesitate si odată cu ele se degradează totul. Deja Apple a eliminat numele Mac? Macintosh era tot farmecul numelui…
  Îmi place Mac-ul dar cred ca o ia in jos ne mai având idei.

 2. @Mihai: esti confuz. Apple a eliminat numele de Mac din denumirea sistemului de operare. Computerele nu se vor numi iBook Pro sau Book Pro, vor pastra titulatura de Mac. Cit despre inovatii aduse Mac-urilor pot sa-ti fac o lista buna.
  Nu-ti spune nimic faptul ca toti producatorii de Laptop-uri incearca acum sa copieze MacBook Air?
  Dar structura facuta dintr-o singura foaie de aluminiu (Unibody) nu e inovatie? Dar Thunderbolt nu e inovatie? Dar Multi-touch trackpad-ul pe care au incercat toti sa-l copieze si nu au reusit?
  Apple inoveaza intr-un anumit ritm. Nu face 20 chestii noi pe an atunci cind oricum este cu muuult inaintea tuturor la capitolul Hardware, iar la Software (din punctul meu de vedere) nici nu se compara cu Windows de vo 2 ani incoace.

 3. thunderbolt nu este inventie apple. Ca a fost introdus pe un calculator apple e partea a 2-a, ca hardware sunt multe sisteme peste laptopurile de la apple. daca nu te intereseaza dimensiunile si greutatea mult prea mare pentru un laptop, nimic nu se poate compara cu un alienware. in legatura cu conceptul de unibody iarasi nu sunt de acord. este normal trendul de a incerca sa faci ceva cat mai usor si simplu. e ca si cum ai spune ca un fabricant de anvelope copiaza michelin ca le face tot rotunde…

 4. @Ionut: Thunderbolt este rezultatul colaborarii dintre Intel si Apple si a fost implementat de Apple pentru prima data pe un computer.

  Powerful technology from a powerful collaboration.
  Thunderbolt began at Intel Labs with a simple concept: create an incredibly fast input/output technology that just about anything can plug into. After close technical collaboration between Intel and Apple, Thunderbolt emerged from the lab to make its appearance in Mac computers.

  Intel co-invented USB and PCI Express, which have become widely adopted technologies for data transfer. Apple invented FireWire and was instrumental in popularizing USB. Their collective experience has made Thunderbolt the most powerful, most flexible I/O technology ever in a personal computer.

  Detalii suplimentare Aici si Aici.

  Si nu am zis ca este “inventia Apple” ci o inovatie adusa de Apple la laptopurile lor. Inovatie care nici dupa un an nu a aparut in alte laptop-uri.

  Cit despre Unibody, in anul 2008 cind a aparut laptopurile facute de HP sau alti mari jucatori de pe piata erau facute din zeci de bucati de plstice si metale legate cu suruburi, balamale, imbinari care scartaiau din toate partile. Acum HP sau Asus incearca sa copieze Apple la design si dupa 4 ani inca nu au reusit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*