Mac OS X Lion – cu adevarat un sistem nou de operare

10.7? Eu zic ca va fi Mac OS 11.

Stirea zilei este, cu siguranta, primul developer preview pentru Mac OS X Lion. Viitorul sistem de operare de la Cupertino face toti banii. Interfata refacuta aduce elemente familiare din iOS si feeling-ul general este acela al unui OS mult mai light, mai usor de folosit si cu o gramada de imbunatatiri reale la capitolul interfete.

Daca nu ti-a placut Sparrow, ai timp pina in vara sa te obisnuiesti cu ideea ca Mail 5 va merge pe acelasi layout.

Pagina oficiala dedicata noului sistem de operare spune totul, dar video-ul cu animatii si gesturi este genial.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

10 Comments

 1. Păcat ca trebuie sa folosesti un trackpad… Experiența pe un mouse poate fi mult mai buna decat una cu trackad. Sincer Lion nu mi se pare deloc special dacă e sa lăsăm fanboysmul la o parte. Nu tot ce face Apple trebuie sa fie magic ,iar Lion clar nu e… Mac os e deja la un nivel in care upgradeurile sunt mai mult stilistice … Si faza cu mac os 11 not. Poate dacă trec pe o arhotectura noua sau fac un major leap
  Sunt fanboy Apple dar repet Lion nu e magic at all dacă lăsăm fanboysmul la o parte .

 2. Tocmai il testez ( boot de pe hdd extern) si este super.Parca imi vine sa il pun sistem principal de operare :)) dar se vede totusi ca este beta , mai sughita pe alocuri daca il bruschezi :).Sunt multe elemete grafice de tranzitie noi foarte spectaculoase care se activeaza prin folosirea trackpadului multitouch.Incepe sa semene cu iOS . Scrolul de exemplu este invers ( ca si cum ai trage cu degetul de pagina in sus sau jos) .E un pic ciudat la inceput dar te obisnuiesti repede.Ce sa zic abea astept sa devina retail sa il pun direct pe mac. Acum intorcandu-ma la Snow mi se pare fara stralucire fata de Lion :).

 3. Buuun, acum scriu de pe Lion :)
  Îmi place mult mai mult față de Snow Leopard! Versions, detectarea semnăturii de pe o foaie de hârtie, Mission Control, Launchpad, noul Address book, full screen apps, etc. = WAY TOO COOL!
  Într-adevăr, scrool-ul este inversat. După cinci minute m-am obisnuit cu el, si acum parca mi se pare ilogic cum era înainte, în Snow Leopard :) . Ce se întâmplă:

  În Snow Leopard, când pui două degete si tragi în jos, Scroll Bar-ul se duce în jos, pagina se duce în sus.

  În Lion, când pui două degete si tragi în jos, Scroll Bar-ul se duce în sus, pagina se duce în jos. Exact ca și cum ecranul ar fi unul touchscreen. Parca e mai logic așa :) .

  Partea nasoala, e că dacă ai un Mac mai vechi decat 2010, nu ai acces la Airdrop :( . Eu am un MacBook AIr Mid 2009, si nu am Airdrop.

  Animațiile sunt de nota 10. La fel si features-ule. Deabea aștept sa apară versiunea stabilă.

 4. Se vede clar directia spre care ne indreptam. In curand vom avea un singur OS pentru Mac, iPad, iPhone. Eu am o presimtire ca MAC OS X Lion va fi pe iPad. Ar fi o mare surpriza sa fie pe iPad2 dar pe iPad3 nu ar mai surprinde pe nimeni. Ce bine ca Apple iubeste surprizele…

 5. Pana la urma este vorba despre experienta cand vine vorba de Mac OS, asa cum zice si Vlad. Din cate am auzit nu va mai exista versiune de server (va fi una singura ce le va include pe toate) deci poate asta va fi un major leap.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*