mac: ce am in dock

dock-ul meu a suferit multe schimbari de-a lungul timpului. icoane pe care le am acum, sunt acolo din 2 motive: fie e vorba de aplicatii de care am nevoie zilnic, fie sunt aplicatii sau foldere care pot fi folosite pentru drag&drop si astfel imi usureaza munca.

in primul rind o descriere scurta a dock-ului. ma incinta ideea dock-ului care se ascunde si ale carui icoane fac zoom la mouse over. dupa o saptamana jucarelele astea au devenit obositoare asa ca am preferat sa am un look mai “profi”.

imaginea alaturata spune mai totul, dar am sa enumar aplicatiile pentru cei care nu conosc icoanele. ele sunt asezate de la stinga la dreapta in ordinea importantei. in acelasi timp, sunt grupate pe criterii legate de functionalitate similara.

Finder, Firefox, Mail, NetNewsWire (feed reader), Ecto (offline blog client), TextEdit, Photoshop CS4, Cyberduck (FTP), Fugu (SSH pt iPhone), TextMate (php editor), MAMP Pro (server local), iMovie, VMWare (pt win XP), Adium (messenger), Yahoo Messenger, iTunes, VLC, Quicktime, Safari (pt orice eventualitate), Address Book, System Prefs, AppZapper (dezinstalator de aplicatii), Evernote (e in teste).

Am ales sa pastrez folderele de Documents and Downloads alaturi de cosul de gunoi pt ca imi e comod sa le am acolo.

daca ar fi sa fac un top al aplicatiilor de Mac preferate atunci NetNewsWire, Ecto si Firefox sunt pe primele pozitii.

Am 83 aplicatii instalate. unele in teste, altele de folosit ocazional. pentru toate cele care nu sunt in dock, exista Spotlight. S-a dovedit a fi cel mai simplu mod de a lansa o aplicatie.

tu ce ai in dock?

update 5 august 2011: Din ce in ce mai putine icoane si mai bine aranjate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*