Mac App Store

Citeste Totul despre Mac App Store

Apple a lansat Mac App Store. Jucaria aduce, in sfarsit, pe Mac ceea ce avem pe iPhone sau iPad: aplicatii care isi fac update singure, categorii, descrieri si un mod mai usor de a instala si gasi programe pentru computer.

Ca sa beneficiezi de tot ce este mai bun in Mac App Store trebuie sa te asiguri ca ai suficient spatiu pe computerul tau si apoi sa fi la zi cu update-urile. Nu ai nevoie de un computer lansat de 2 luni ca sa rulezi Mac App Store, dar iti trebuie neaparat Snow Leopard.

Pe perioada Snow Leopard vom avea o combinatie intre stilul vechi si cel nou de instalare a aplicatiilor. Dar odata ce preferatele tale vor intra in Mac App Store sper ca Apple va face pasul catre un Mac App Store unificat cu AppStore si cu iTunes, atit pe Mac cit si pe iOS. Asta daca nu il face deja de astazi.

Am asteptari mari de la Mac App Store si sunt convins ca Apple a invatat suficient de mult din experienta iOS ca sa livreze un produs de calitate.

Avem nevoie de un Mac App Store? Well, asta e o alta poveste. Multi se simt OK cu aplicatiile downloadate de pe site-urile developerilor (si cu coduri de pe iSerial Reader). Sunt convins ca Apple nu agreeaza ideea de ingreunare a sistemului de operare, asa ca nu prea vei vedea in App Store-ul pentru Mac aplicatii care sa stea “in asteptare” in Menu Bar sau aplicatii care sa modifice setarile si felul in care arata Mac OS X. Nu ca asta ar fi rau.

Stim deja ca va exista si Cydia for Mac. Nici aleia nu ii vad rostul, dar poate ca e singura cale pe care putem sa ne obtinem aplicatii “interzise”.

Inainte de orice, sunt convins ca Mac App Store este un mod foarte util de descoperire de aplicatii. Iar daca Apple stie sa integreze dialoguri de genul “acest fisier nu poate fi deschis. Vrei sa gasesti pe Mac App Store o aplicatie pentru a-l deschide?” in sistemul de operare, atunci Mac App Store este cu adevarat util pentru cei care sunt noi in familia Mac.

Sunt curios daca aparitia Mac App Store va stimula developerii sa creeze aplicatii mai bune si mai interesante pentru Mac OS.

Tu ce ai vrea sa gasesti in Mac App Store?

Update: uite o aplicatie pe care o astept de mai bine de un an – Twitter for Mac. Screenshot-ul de mai jos arata foarte bine si presupun ca e gratuita. Da, este update-ul pentru Tweetie for Mac.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

7 Comments

  1. Ramane de vazut… Probabil cel mai mult va lua amploare odata cu trecerea la Lion… Fiind interfata de genul iOS din cate am inteles..
    Eu unul astept cu nerabdare ora lansarii sa vad ce ofera…
    Si offcourse roRadio si SoundHound pt el.;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*