Live Blogging: Totul despre Mac OS X Lion, iLife ’11 si noul MacBook Air

update: vezi la final prima reclama pentru Noul MacBook Air.

Apple lasa, in sfarsit, deoparte iOS si se gandeste si la computere. Conferinta de presa de astazi a anuntat un nou sistem de operare Mac OS X Lion. Ramai alaturi de boio.ro pentru a urmari desfasurarea live a evenimentului.

“Back to Mac” are loc la sediul central Apple, nu in salile de conferinta din San Francisco. Asta inseamna ca au fost invitati mai putini spectatori, dar si ca Apple are jucarii noi pe care nu a vrut sa le scoata din campus. Informatiile de mai jos sunt destinate celor care nu au un iDevice sau un Mac, sau vorbitorilor de limba romana. Dar daca stii sa apreciezi informatii bine selectate, esti bine-venit.

19:50 – ultimele pregatiri. Esti gata?

20:01: Steve Jobs e pe scena. Il invita pe Tim Cook care vorbeste despre vanzarile de Mac.

20:09: Steve is Back. Vorbeste despre iLife ’11. Primul pe lista iPhoto ’11. Urmeaza o demonstratie live facuta de Phil Schiller (Senior Vice President).

20:12: mai toate meniurile ai optiunea de a rula in Full Screen. arata ca pe iPad. Barele de scroll nu mai sunt cu Aqua ci o linie subtire asemanatoare cu ce ai pe iOS. Poti sa trimiti email cu poze direct din iPhoto.

20:21: in info Panel-ul de la fiecare poza vezi daca ai trimis-o cuiva, daca ai trimis-o pe Facebook sau Flickr si comentariile pe care le-a primit poza respectiva pe retelele sociale.

20:23: Steve s-a intors pe scena. Vorbeste despre iMovie ’11. L-a invitat pe Randy Ubillos sa arata ce stie sa faca iMovie.

20:27: iMovie ’11: poti sa ajustezi volumul live si vezi waveform imediat. Ai audio effectes. Movie Trailers e o chestie noua. iMovie iti cere informatiile despre evenimentul filmat, persoanele care au participat si sexul fiecaruia, iti alege muzica de trailer si citeva animatii si face un super trailer. iMovie detecteaza fetele oamenilor din video ca si iPhoto.

20:38: Arata bine povestea cu Trailerele, dar ma intreb cine are timp sa o foloseasca.

20:39: Trecem la GarageBand ’11. Te ajuta sa rezolvi problemele cu inregistrarile cu Groovematching si FlexTime.

20:45: Learn to Play pentru chitara si pian sunt in Full Screen si iti arata cum ai cantat si te corecteaza.

20:49: iLife ’11 vine gratis cu orice Mac nou si costa 49 dolari ca si un upgrade. Au schimbat si sigla de pe cutie. iLife este disponibil de astazi.

20:50: Trecem la FaceTime pentru Mac. Detecteaza automat contactele si iti face legatura cu iPod Touch sau un iPhone 4. FaceTime pt Mac e in Beta de azi.

20:53: Trecem la noul Mac OS X Lion! Este 10.8 si vrea sa fie o combinatie intre iPad si Mac OS X. Vor sa foloseasca cite ceva din AppStore, Multi-touch, AutoSave, Full Screen Apps, Home Screens si auto resume pentru aplicatii.

20:58: Multi-touch nu va fi pe ecran ci pe trackpad.

20:59: Primim AppStore pentru Mac. Aplicatiile vor ramane pe LaunchPad – un fel de Home page pentru Mac.

21:00: Mac OS X Lion primeste MIssion Control – o combinatie intre Spaces, Dashboard, Expose si Spaces dar si Full Screen Macs. Urmeaza o demonstratie.

21:02: Din Mac AppStore alegi aplicatia, icoana sare in Dock si se instaleaza imediat.

21:03: Urmeaza LaunchPad. Poti sa faci foldere pe el sau pagini, ca si pe Home Page-ul de pe iPad.

21:06: Full Screen Apps: muti stanga dreapta ca sa intri si sa iesi dintr-un document sau aplicatie full screen. Mission Control iti arata tot ce ai deschis – aplicatii, dock, dashboard, aplicatii fullscreen sau orice altceva e deschis.

21:09: Mac OS Lion apare in vara 2011.

21:10: Mac AppStore se deschide in 90 zile si va fi disponibil si pe Snow Leopard.

21:12: One More Thing este Noul MacBook Air: display de 13.3inch. Baterie de 7 ore pe WiFi si Standby: 30 zile.

21:19: Nu are HDD sau SSD ci Flash Memory, WIreless N, speaker, Procesor Core 2 Duo, FaceTime Camera, 2GB Ram.

21:20: MacBook air vine si cu display de 11.6 inch.

21:21: Pretul de pornire – 999 dolari (64GB, procesor de 1.4GHz, 2GB Ram, ecran de 11.6 Inch). Cel mai scump MacBook Air este cel de 13.3inch, procesor de 1.86 si 256 GB flash storage – 1599 dolari.

21:23: MacBook Air e disponibil de astazi. Conferinta se incheie cu un video despre MacBook Air.

Ce parere ai?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

12 Comments

  1. Mda… totul profesionist 100%.
    N-am inteles foarte bine treaba cu iLife’11 , e pe bani sau free ?

  2. Hmmm un pic dezamagit, asteptam si niste updaturi la MB Pro, in special la cel de 13, in ideea de a-l aduce in rand cu fratii mai mari, cu un nou procesor din generatia Arrandale.

  3. Il am de cateva luni , deci nu e nou…., asta inseamna ca v-a trebui sa platesc daca-l vreau.
    Ce parere ai de noul MacBook air ?

  4. Sunt foarte incantat de Air…ce sa mai am iPad dar bun si unl din ala faza cu appstore pt mac nu mai zic au vazut ca merge treaba pe ios oricum un appstore pt macuri e blana,la dracu apple e tare ,asteptam concurenta sa iasa cu ceva

  5. @v. nairam: a fost o zi d’asta in 1977, una in 1984, una in 2001 si a mai fost una in 2007. Primul personal computer, primul Personal computer cu interfata grafica, iPod, iPhone. Tot schimba lumea de ceva timp.

1 Trackback / Pingback

  1. Noul MacBook Air | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*