Limera1n – jailbreak pentru orice device cu iOS 4.1

In Aprilie, cind vorbeam despre LimeRa1n ne asteptam ca sa fie un exploit pentru 4.0. Geohot avea un site gol care nu spunea nimic altceva.

La fel a ramas pina astazi, cind George Hotz a postat o poza care pare sa spuna ca LimeRa1n este gata pentru orice device aflat la firmware-ul 4.1. Exploitul lui Geohot este diferit de cel folosit de GreenPois0n si aduce jailbreak-ul mult visat pentru orice device.

Data aleasa pentru release este, coincidenta sau nu, la o zi dupa lansarea GreenPois0n – adica pe 11 Octombrie. Nu pentru ca vrea sa arate Chronic Dev Team ca jucaria lui este mai buna, ci pentru ca e aniversarea de 1 an a BlackRa1n .

In momentul de fata toate informatiile de mai sus vin din citeva surse ale grupului restrins de developeri ai DevTeam si Chronic Dev Team. Eu as astepta pina cind avem ceva clar inainte sa ma bucur.

Partea buna este ca ambele exploituri pot fi folosite si pe iOS 4.2 si Apple nu mai are timp sa faca ceva in sensul asta. Nu simt nevoia unui jailbreak pentru iPhone, dar un iPad cu 4.2 cu root access nu m-ar deranja. Jailbreakul nu inseamna automat si deblocare, dar macar poti sa folosesti device-ul pentru ceva.

update: Geohot a scos deja LimeRa1n de pe 9 septembrie. Aplicatia pentru Windows este un versiune beta si are citeva bug-uri.

Atentie: LimeRa1n te ajuta sa faci jailbreak la un device care are deja 4.1. Daca ai telefonul pe 4.0.1, e deblocat si jailbreakuit, NU face update la 4.1 pina nu ai si o solutie de deblocare. Asteapta pina apare Pwnage Tool pentru 4.1.

Descarca LimeRa1n pentru Windows de aici. Instructiunile sunt incluse in meniul aplicatiei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

13 Comments

  1. Am un 3G codat in Orange si in urma cu o luna i-am dat update la 4.1 din itunes. Exista posibilitate sa il decodez acum sau trebuie sa mai astept? Daca da, ce ar trebui facut? Multumesc.

  2. acest jailbrake merge si pe ipod touch
    …………….. am incercat sa fac jailbrake si mia dat eroare ….. dar a trebuit sa fac restore la ipod

  3. Salutare! va rog frumos care stie cum sa fac unlock la un iPhone 3G versiune 4.1(8b117) firmware 05.14.02 am instalat cydia in el.. dar trebuie vreo sursa adaugata sa imi recunoasca in cosmote?? multumesc frumos

  4. multumesc pentru raspuns Adrian dar o ultima intrebare… downgrade la baseband 05.14.02 se poate face? daca da.. ce anume trebuie sa folosesc.. ms

  5. am gasit fuzzyband 2.0… si imi apare sa dau ok ii dau dar nu face nimic incarca intruna si unde arata frecventa telefonului in stanga sus arata CAUTARE si peste el un “0…”

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*