Lanterna reinventata

Led-urile sunt aceleasi, forma e aceeasi. Interesant este modul in care aceasta lanterna devine functionala: doar cu ajutorul caldurii corpului uman.

Si mai interesant este faptul ca Lanterna termoelectrica (The hollow thermoelectric flashlight) a fost inventata de o fata de 15 ani din Canada pentru un concurs Google.

Pina castiga ea marele premiu de 50.000 dolari si apoi cucereste lumea, iata video explicativ. Jucaria costa 26 dolari, dar cu siguranta poate fi produsa pentru mai putin daca ideea este preluata si lanterna este fabricata la scara larga.

Concursul la care ea participa se numeste Google Science Fair 2013.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*