knol: google reinventeaza wikipedia

“my first google knol review”

knol vine de la knowledge. zice google.

diferenta dintre knol si wikipedia este ca primul vine cu gmail account, are reclame incluse si e promovat de google. deci are sanse de crestere f mari. [apasa pe poza ca sa vezi o pagina de model]

o alta diferenta majora este legata de faptul ca “knol” nu va pune accentul pe promovarea informatiei ci pe promovarea autorilor. oamenii care scriu pe knol vor primii hosting gratuit, unelte dezvoltate de scriere si colaborare online marca google si suportul sau dezaprobarea unei comunitati.

google se va confrunta totusi cu o problema. domeniul knol.com e luat si folosit de niste nord europeni pt a promova nush ce electrocasnice. asta inseamna ca google va plati sau se va alege cu un nou proces.

deocamdata accesul e pe baza de invitatie si grupul e destul de restrins. dar in josul paginii se poate vedea un link “write your own knol”.

google recunoaste ca scopul urmarit in final este crearea de pagini f bine documentate, fiecare pe un anumit subiect care sa fie primele in cautarile google.com. asta inseamna ca daca scrii bine iti poti face la fel de bine. doar ca din bannerele puse de google pe pagina ta knol, nu cistigi tu.

astept primul knol in limba romana. avem atitea de spus!

hey google, i’m willing to test knol in romanian. please send me an invitation ;)

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

20 Comments

 1. Deja fac chestii inutile. Nu arată rău, dar wikipedia e bazat pe o chestie cu mult mai atractivă decât banii. Cunoaşterea nu se plăteşte. Google vrea bani din asta. Aiurea.

 2. Pai cred ca ar fi o idee foarte buna.Resursele de care dispune Google, ar ajuta Wikipedia si invers.Si ar iesi o groaza de bani din asta

 3. Google si-a cam bagat nasul peste tot, nu tare o sa imi fie mirarea cand o sa isi bage nasul si prin viata sociala, in industria alimentara sau restul.

 4. Google a mai promis multe acum cativa ani, dar doar cateva lucruri a realizat. Alex zicea ca nu face offtopic, eu vad ca acele vorbe de spuse de el se bat cap in cap cu faptele acestuia.

 5. Era o regula din cate imi amintesc, fara mesaje scurte de 3-4 cuvinte. Tu ai citat ceea ce am scris, apoi ai scris “prea penal”. Tare ideea, meriti felicitat pentru ea.

 6. O chestie nu o inteleg, Google se plateste singur cu reclamele de pe siteurile care le are sub mana dreapta ?:) Sau o sa scoata acele reclame … ?

 7. nu.probabili vor fi advertiseri care vor alege sa apara linkul lor acolo.Si probabil ei vor fi aceia care vor da banii iar google va castiga

 8. Reclamele de la advertiseri o sa fie afisate tot prin Google Adsense, deci daca e sa presupunem prin absurd ca Google ar pune reclame pe prima pagina a motorului de cautare, oare cate sute de dolari ar valora un click ?:D

 9. Eu ziceam de Siteul Knol.Pai probabil ca si google are cont de adsense, si isi vor inscrie siteul acolo iar advertiserii vor veni cu bani grei ca sa apara acolo si astfel google ia banii.Deci cu siguranta nu vor fi clickuri de 1-10 centi acolo

 10. Am avut un click de 25 $ la cateva sute de vizitatori pe zi, Google pot spune ca are milioane, sa lansam un mit cu cei de la Google, e vorba de cateva mii de euro clickul ?:)

 11. Tu ai avut 25$ pe un click?Acum? in vremea asta? sau mai demult, acum cativa ani?Oricum te felicit.Eu as spune ca un click acolo pe knol ar ajunge pe la vreo 3-4 mii de $ google e din Sua si acolo sunt dolari nu euro:P

 12. Da, acum in vremea asta. Cred ca a fost pentru prima si ultima oara, dar am citit putin si baietii au spus ca sunt un fel de premii, deci click sau premiu nu inteleg :) Important e ca am 25 $ in plus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*