De fiecare data cind ma gandesc sa cumpar un Kindle imi dau seama ca iPad este mai bun. Ideea e simpla: Kindle este usor si bateria tine mult. L-as folosi pentru Instapaper si citit carti. Ceea ce e super OK pentru un device de 139 dolari.

Amazon scoate acum “Kindle cu reclame”. Platesti mai putin cu 25 dolari (114 dolari), dar vezi pe screensaver reclame in loc de coperti de carti. Atita timp cit reclamele nu sunt urite si mai ai si ocazia sa alegi ce vrei sa vezi, cred ca oferta nu e rea. Incerc sa-mi dau seama daca reclamele merita cei 25 dolari pe care i castigi si am ajuns la concluzia ca nu merita. Inca…

Sunt convins ca mai devreme sau mai tarziu Amazon o sa vanda Kindle-ul actual pe citiva dolari sau chiar o sa-l ofere gratis. Nu m-as mira sa il primesc pentru ca am deja un cont de Amazon Prime sau “la oferta” cu 3-5 carti cumparate din Kindle Store.

Pe de alta parte, ma feresc sa recomand Kindle doar pentru ca stiu ca un iPad iti ofera muuult mai mult. Intr-adevar, citesc mult, dar intre 5 articole din Instapaper si o revista mai vreau sa mai vad si un podcast Video sau niste poze. Kindle nu m-ar lasa sa fac asta. Jucaria de la Amazon este ideala pentru cei care citesc mult si nu vor sa care dupa ei un ghiozdan de carti. Abia astept momentul in care vei putea sa ai pe device manualele scolare sau cel putin cartile romanesti cerute ca lecturi suplimentare in licee.

Ai un Kindle? Descrie-ti experienta cu acest device. Nu vreau sa vad comparatii intre iPad si Kindle sau comentarii de la cei care nici macar nu au pus mana pe cele doua device-uri.