iPhone Feature request – “Open With…”

A trecut mai bine de un an de cind avem AppSTore si peste 55.000 aplicatii. Toate bune si frumoase. Odata cu noile jucarii din 3.0 chiar poti sa spui ca iPhone face aproape totul. Iar “There’s an App for That” a devenit proverbiala. Stiu ca iPhone nu lucreaza cu procese in background decit pentru o parte din aplicatiile native, dar as avea mare nevoie de o functie system-wide.

Ma refer la “Open With”.

Ideea e simpla: asa cum telefonul te intreaba daca vrei sa sune un numar atunci cind apesi pe o combinatie de cifre in Mail sau Notes, sau cum iti deschide Mail atunci cind apesi pe un link de mail sau Safari atunci cind apesi pe un URL, vreau sa-mi deschida si alte aplicatii. Si mai ales sa ma lase sa spun eu ce sa deschida ce.

De exemplu, atunci cind apas pe un URL de Twitter sa-mi deschida direct Tweetie sau o aplicatie similara. Atunci cind am o adresa de messenger sa ma intrebe daca vreau yahoo messenger sau alta jucarie asemanatoare. Daca am un cuvint pe care tin apasat poate vreau dictionarul, iar daca am un Feed sa-mi deschida Feed Readerul de pe iPhone si sa imi inscrie acel link in el.

Ai inteles ideea si cred ca nu e de nerealizat si nici nu incalca API-uri sau consuma resurse. In fond e doar o asociere cu un program, asa cum exista deja intre citeva din aplicatiile native.

Pareri?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  1. sal numi poti da si mie un site(occident) sau ceva de unde imi pot cumpara un iphone nou ca in romania nu prea ai de unde sa iti iei ceva nou ca e cam piperat.

  2. da, sunt de acrod cu tine!
    dar nu inteleg un lucru: de ce cei de la apple sunt asa de inapoiati cu softul! au bagat cut/copy/paste tocmai in 3.0! totusi domne’, ce naiba, in 3.0 ?!?!

    lipsesc foarte multe chestii si acum la acest soft!
    una care pe mine ma enerveaza foarte tare este faptul ca nu pot pune niciun numar pe SIM ci doar pe telefon si mai sunt multe minusuri (sunt si plusuri destule)!

    apropos adi, tu ce ai, 3G sau 3GS?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*