joaca de-a dumnezeu

americanii au aprobat un nou tip de pastile (Lybrel) care le fac pe femei sa nu mai aiba menstruatie. pilula contine susbtante asemanatoare cu ale contraceotivelor, dar spre deosebire de acestea nu necesita pauze in administrare. 

avantajele sunt de mai multe feluri dar cele mai importante sunt legate de lipsa durerilor, prevenirea sarcinilor nedorite si mai ales lipsa grijilor.

exista insa si reversul medaliei: bolile cu transmitere seexuala nu pot fi prevenite, iar daca femeia o asociaza cu tigari sau alcool pot aparea efecte secundare. 

este oare firesc, etic, moral sau cum vrei tu sa te joci cu ceva lasat de natura? 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

8 Comments

 1. Poate nu e bine sa te pui cu ceea ce a lasat D-zeu, poate pastiluta poate fi considerata o sfidare la ordinea facuta de D-zeu. Dar uneori, in momentele cand durerea iti taie rasuflarea te gandesti:oare D-zeu si-a batut joc de noi, femeile? Eu cred ca, trebuie sa simti durerea aia si atunci poti sa spui: e bine sau rau.

 2. Il intrebam pe profesorul de Religie (da, era preot) daca lui i se pare normal ca niste calugari sa aiba in Manastire aparatura hi-tech: sisetm 5.1, dvd player, plasma. Argumentul meu era ca Iisus a fost un om simplu, care a trait o viata “modesta” dpdv material, iar calugarii, despre care se pp ca sunt cei mai aproape de Dumnezeu prin prisma vietii pe care o duc, ar trebui sa se comporte la fel. Preotul mi-a dat un raspuns foarte bun: Iisus a folosit ce se putea folosi atunci.

 3. nu e deloc etic, dar americanii nu mai stiu ce e aia etica, morala sau Dumnezeu. Cand o sa afle va fi deja prea tarziu pentru ei. nu sunt de acord cu asa ceva. Am ajuns sa fim dezgustati de propria natura din care suntem facuti. De ce ne mai numim oameni. hai sa ne schimbam specia si sa traim la alt nivel – asta vor americanii, dar nu vor reusi… sau daca vor reusi, vor vedea ce monstrii au reusit sa creeze si va fi prea tarziu pentru ei.

  NU SUNT DE ACORD.

 4. As avea o rezistenta mai mult psihologica decat morala la o asemenea inventie. Si contraceptivele normale fac acelasi lucru — manipuleaza hormonii si produc o menstruatie falsa, cu o precizie nenaturala. Un medic mi-a zis ca daca nu faci pauza de 7 zile cu pilulele normale, poti sa sari peste o menstruatie — cu avertizarea ca metoda n-ar trebui abuzata (am prietene care o foloseau cand mergeau la mare).

 5. americanii au aprobat un nou tip de pastile (Lybrel) care le fac pe femei sa nu mai aiba menstruatie

  Hm, nu, Lybrel nu supreaza (suppress) menstruatia. Lybrel nu are nici un effect pe perioda menstruala pentru ca femeile care folosesc Pilula (orice brand, orice regimen) nu menstrueaza pentru intraga duratie cit folosesc Pilula.

  Tot ce Lybrel face este sa elimine episodul lunar the singerare (monthly withdrawal bleeding) [ELS]. ELS si perioada menstruala nu sunt unul si acelas thing.

  Perioda menstruala este un process fiziologic cu un singur scop: sa pregateasca captuseala uterusului (uterine lining) pentru sarcina. ELS este o inventie religioasa/politica, un artificiu (artifice) fara nici o baza medicala.

  este oare firesc, etic, moral sau cum vrei tu sa te joci cu ceva lasat de natura?

  ESL este o inventie pur umana. Si sa ai o perioada menstruala odata pe luna nu este deloc natural. Statul natural este sa ai ~100 perioade total. Faptul ca femeile contemporane au ~450 perioade total este un relative nou development, cauzat de (brought about by) viata in o societate industrializata, nu de evolutie naturala.

 6. @ema: multumesc pentru dezvoltarea subiectului. eu nu am vrut sa intru in amanunte. de aia a fost postul atit de scurt. stiu de discutiile generate pe subiect si despre parerile pro si contra.
  explicatia ta e destu de tehnica dar e buna pt cei care vo sa tie mai multe despre toata povestea…

 7. Placerea mea, si scuze pentru intrat in amanunt dar ai fi surprins cita disinformatie MSM a pus afara despre topica asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*