IRI Travel: Turiștii polonezi redescoperă România

FOTO IRI Travel

IRI Travel, unul dintre cei mai cunoscuți touroperatori din România, anunță crearea unui parteneriat cu touroperatori din Polonia pentru a aduce turiști din această țară. Turiștii polonezi au ocazia de a descoperi o varietate de atracții turistice remarcabile, inclusiv celebrele obiective din Maramureș și Bucovina, dar și alte destinații interesante din România. Deja, în luna mai au sosit primele grupuri, cu avionul, fiind preluați la destinație cu autocare, urmând ca în sezonul estival să urmeze și altele.

”Unul dintre punctele cheie pe lista vizitelor este regiunea Maramureș, cunoscută pentru bogata sa tradiție culturală și istorică. Turiștii pot vizita celebrul Cimitir Vesel, o atracție unică în lume, precum și bisericile de lemn incluse în patrimoniul mondial UNESCO. De asemenea, Bucovina reprezintă o destinație de neratat pentru turiștii polonezi. Aceștia au oportunitatea de a vizita mănăstirile Sucevița, Voroneț și Moldovița, care sunt renumite pentru frumusețea frescelor lor. Nordul Moldovei, în special județul Suceava, are multe vestigii poloneze. Am creat pentru turiștii noștri trasee lejere, nu epuizante dar care să cuprindă mai multe obiective și experiențe”, subliniază Eliza Anna Frątczak-Trif, Tour guide din Polonia.

O altă opțiune interesantă pe traseul turiștilor polonezi este vizita la Cacica, un oraș cu o importantă comunitate poloneză, unde se află o mină de sare fascinantă, dar și o biserică romano-catolică ce are o statuie a Papei Ioan Paul al II-lea în față. Această experiență unică le permite să descopere bogăția subterană a României și să înțeleagă istoria și importanța sării în regiune.

Turul continuă cu municipiul Suceava, unde accentul se pune pe influența poloneză din zonă. Turiștii au ocazia să viziteze Casa Polonă și să descopere frumusețile orașului Suceava printr-un tur ghidat. De asemenea, au posibilitatea de a explora și alte locuri de interes istoric, cum ar fi ruinele cetății din Piatra Neamț și Târgu Neamț, înainte de a continua călătoria spre Sighișoara. Pe parcursul traseului sunt incluse și destinații precum Racoș, dacă timpul permite, pentru a oferi turiștilor ocazia de a descoperi mai mult decât este inclus în programul inițial. Turiștii polonezi vor efectua și un tur al Iașului, cu posibilitatea de a vizita și Republica Moldova, în special capitala Chișinău și vestita cramă de la Cricova.

Un alt punct important pe itinerariul turiștilor polonezi este Brașovul, un oraș încântător în inima Transilvaniei. Vizitatorii au oportunitatea de a explora atracțiile locale, precum și de a urca cu telecabina pe muntele Tâmpa, o experiență rară și de neuitat. De asemenea, aici pot vizita Prima Școală Românească din Schei și explora cetatea Prejmer și Castelul Bran.

Pe traseul călătoriei, turiștii au, desigur, ocazia de a vizita și Bucureștiul, capitala vibrantă a României. Aici turiștii polonezi explorează principalele obiective turistice, dar se bucură și de atmosfera cosmopolită a orașului.

În funcție de preferințele și timpul disponibil, se poate lua în considerare și opțiunea de a combina excursia cu o vizită la mare și Delta Dunării, oferind astfel turiștilor o experiență completă și diversă a României. Anumite programe includ și vizite în Bulgaria, în Balcik și Nisipurile de Aur.

Alte destinații care vor fi incluse pe viitor în turul turiștilor polonezi sunt Curtea de Argeș, Sibiu, Alba Iulia, Turda și Cluj-Napoca. Pe de altă parte, Oradea și Timișoara surprind, în ultima vreme, cel mai mult turiștii polonezi, care adoră plimbările de seară în marile orașe. Toate aceste orașe impresionante și pline de istorie vor contribui la diversitatea și bogăția experienței turistice. Nu în ultimul rând, un subiect de mare interes pentru turiștii polonezi este legat de faimosul Transfăgărășan. Traseul spectaculos al acestui drum montan va fi inclus în itinerariu, oferindu-le acestora ocazia de a admira peisajele deosebite și de a se bucura de o experiență de neuitat.

IRI Travel are o experiență mare în organizarea tururilor în România și se angajează să ofere turiștilor polonezi o călătorie de neuitat, cu ghidare de înaltă calitate și un program bine structurat și cu experiențe autentice. De exemplu, plimbările cu căruța vor fi incluse în program, oferind turiștilor ocazia de a se bucura de farmecul tradițional al satului românesc. De asemenea, IRI Travel va organiza și brunch-uri în mediul rural, în localități precum Viscri, unde turiștii vor putea gusta bucatele tradiționale românești. Aceste momente vor oferi ocazia de a experimenta autenticitatea și ospitalitatea românească, într-un cadru pitoresc.

Și în trecut, IRI Travel a reușit să atragă turiștii străini prin activități inedite, cum ar fi vizitele la apicultori sau atelierele de fierărie tradițională. Din păcate, în prezent, astfel de activități devin mai greu de găsit. Cu toate acestea, IRI Travel se străduiește să ofere alternative atractive și experiențe autentice în timpul călătoriei turiștilor polonezi în România.

”Incoming-ul, adică turismul receptor, atragerea de turiști străini, reprezintă export de servicii și, practic, cea mai importantă formă de turism pentru o țară. România are o mare diversitate de resurse turistice, care o fac să fie destinație atractivă pentru turiști din întreaga lume. IRI Travel a mai avut activități de incoming înainte de 2020, activități pe care dorim să le reluăm în forță, începând cu grupurile de turiști polonezi”, subliniază Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*