iPhone deblocat in Romania

primesc de la cititori (nu stiu de unde vine textul original, ca sa pun si sursa oficiala):

Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii a stabilit, în cadrul unei întâlniri cu industria de comunicaţii electronice, ca deblocarea terminalelor captive („codate”) în reţelele de telefonie mobilă să se facă după un cod de bune practici elaborat de către specialiştii ANC împreună cu reprezentanţii tuturor operatorilor de telefonie mobilă.

“În maxim trei săptămâni vom avea un cod de bune practici pentru deblocarea terminalelor, care va fi aplicat de toţi operatorii de telefonie mobilă. Codul va prelua majoritatea prevederilor prevăzute în reglementarea propusă de ANC, permiţând în acelaşi timp dezvoltarea unor proceduri proprii pentru fiecare operator,”, a declarat Liviu Nistoran, preşedintele ANC.

eu as traduce asta prin: Orange, e timpul sa oferi iPhone deblocat! Apple, e timpul sa dai iPhone prin toti operatorii romani!

povestea asta e mai buna decit iPhone 3.0. pt ca inseamna ca vom avea un iPhone mai ieftin si deblocat, in Romania.

[multumesc culdea]

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

6 Comments

 1. Incerc sa iti trimit si de pe Safari. Daca vine de mai multe ori, sorry…

  Smecheria cu deblocatul telefoanelor este asa:

  1.
  “Deblocarea se va face gratuit, dacă perioada minimă obligatorie de rămânere în reÅ£ea stabilită prin contract s-a terminat. In cazul în care utilizatorul cere deblocarea înainte de încetarea contractului, furnizorul va realiza deblocarea, dar numai după ce utilizatorul ÅŸi-a îndeplinit obligaÅ£iile asumate prin contract, adică după ce ÅŸi-a achitat diferenÅ£ele de preÅ£ sau penalităţile de reziliere”

  2.
  “Telefoanele “la ofertă” se decodează contra cost înainte de terminarea contractului…

  Nistoran adaugă pentru Antena3.ro că de exemplu, dacă un client cumpără un telefon mobil de 1 euro, cu abonament, dar preÅ£ul său real este de 80 de euro, decodarea înainte de terminarea contractului se va face contra cost, clientul plătind diferenÅ£a dintre valoarea reală a telefonului si cea subvenÅ£ionată”

  uite si sursa:
  http://www.antena3.ro/stiri/romania/operatorii-de-telefonie-mobila-vor-decoda-gratuit-telefoanele-clientilor_67184.html

  Prin urmare daca vreti telefoane deblocate, ori astepti 1 an sau 2, ori scoti banul. Cam tot aia.

  Dream on

 2. pe un iphone(orange) deblocat cu yellosn0w,pot intra pe net cu ajutorul 3g-ului(vodafone)?

 3. Ok aici vin eu si te intreb pe tine adrrian dupa ce citesti paragraful asta : (Deblocarea terminalelor a căror valoare nu a fost subvenţionată şi care au fost achiziţionate de către utilizatorii finali înainte de adoptarea codului de bune practici, este posibilă şi se realizează în mod gratuit, la solicitarea utilizatorului final. ) Eu daca am luat telefonul la liber de la orange dar totusi codat pot sai sun deja sau tre sa mai astept alea 3 saptamini pina se face codul respectiv????

 4. @ culdea:

  daca telefonul e luat la liber de la orange, adica cu cei 5-600 euro, poti sa mergi la ei in prima zi dupa cumparare si sa le ceri sa-l deblocheze. din cite stiu, te costa inca 100 euro, dar tel e deblocat pe viata, in orice retea a lumii, indiferent de versiunea de firmware.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*