iPad – cu 5 aplicatii mai putin

Inca de cind am vazut primele imagini cu iPad, ceva parea sa nu fie la locul lui: citeva aplicatii care acum sunt default pe iPhone, lipsesc de pe iPad: Stocks, Calculator, Clock, Weather si Voice Memos.

Disparitia misterioasa si un buton lasat alb pe tastatura externa de iPad, a facut facut lumea cunoscatorilor Apple sa lanseze teorii care mai de care mai interesante. Multi sperau ca butonul in cauza va lansa un fel de Dashboard din Mac OS X, care iti va oferi sub forma de widgets toate aplicatiile astea marunte.

O teorie emisa astazi de John Gruber – unul dintre Apple – bloggeri veterani, spune ca iPad nu va avea de fapt toate acele aplicatii. Gruber sustine chiar ca Steve Jobs a fost cel care a luat decizia ca din punct de vedere al design-ului, minunatiile care te ajuta pe iPhone nu isi au locul pe iPad.

Eu unul stiu ca nu imi vor lipsi deloc Stocks, weather si Voice Memos. Exista o gramada de alte aplicatii care fac asta mult mai bine. Cit despre Calculator si Clock discutia e cu dus-intors. Ceasul exista oricum in partea de sus a ecranului si pe Lock Screen. De alarma, cronometru sau ora pe glob nu am nevoie deloc. Calculatorul e util, dar sunt convins ca si pentru el vor exista solutii alternative.

Problema mai mare este ca aplicatiile default nu pot fi sterse. SB Settings stia sa le ascunda, dar daca nu folosesc Stocks, iTunes, Voice Memos si altele nu am posibilitatea sa scap de ele. Nu ma deranjeaza ca Apple sa le puna acolo ca si aplicatii default, dar vreau sa pot sa le sterg de pe iPhone sau iPad. Hai ca nu e greu…

Si ar mai fi ceva: poate ca nu ar trebui sa luam de buna ideea ca aplicatiile pentru iPhone vor fi si pe iPad si mai ales reversul. Stim deja ca Keynote nu va exista pe iPhone si poate ca nici iBookStore. Daca jocurile sau aplicatii gen Facebook pot sa aiba rost pe orice device mobil, chiar vreau sa vad aplicatii rescrise pentru iPad sau special facute sa ruleze numai pe noul device. Nu mi-ar placea sa am acelasi roDex Pro, cind iPad are un ecran atit de mare si ofera atitea posibilitati noi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. de folosit poti…caci am testat, cel putin in simulator.
    Insa e atat de mare ipadul incat e pacat sa nu convertesti aplicatiile existente in altele dedicate.

    Codesignum sigur va face asta si vom incepe lucrul asap la portarea aplicatiilor pe iPad :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*