iPad 1 si decizia Apple de a nu-i da iOS 6

iPad 1 nu poate fi upgradat la iOS 6. Apple a luat decizia asta din diferite motive. E adevarat ca nu se misca foarte rapid nici cu iOS 5, dar chiar si asa este un device bun, care inlocuieste cu succes un computer.

Marco Arment, developerul Instapaper scrie despre asta destul de bine:

“It’s frustrating to have such a large purchase become obsolete so quickly. And this is even fast by iOS standards — after all, iOS 6 runs (with many features disabled) on the iPhone 3GS, which was released 9 months before the iPad 1. Many of us have speculated that Apple crammed iOS 6 into the iPhone 3GS because they were still selling it until two weeks ago, while they haven’t sold the iPad 1 for 19 months. It’s a reasonable theory that’s probably partially responsible for iOS 6’s device support, but I think there’s more to the story.”

Decizia Apple este una neimportanta pina la un punct. Tot mai multi developeri vor cere, in viitorul apropiat ca aplicatiile lor sa ruleze pe device-uri cu iOS 6+. Evident, cind ai o aplicatie noua, care cere resurse ai tot dreptul sa nu o lasi pe iPhone 2G pentru ca se va misca in reluare rau de tot.

Dar cu iPad-ul ce aveti?

Eu am un iPad 1 si sunt foarte multumit de el. A fost un device mult asteptat, care mi-a folosit de multe ori si pe care e o placere sa faci anumite lucuri. Si ma refer in primul rind la citit si vazut filme.

Mi se pare interesant ca tocmai Marco scria rindurile de mai sus, pentru ca intentionam sa-i scriu si sa-l intreb daca Instapaper va cere iOS 6 pe iPad in viitorul apropiat. Pe linga Mail, Twitter si Video, principala aplicatie de pe iPad este Instapaper. Am sute de articole necitite si abia astept sa-mi gasesc timp sa le iau la rind.

iPad 1 nu are nicio vina ca Apple nu i-a dat iOS 6. Nu am nevoie de Siri sau alte jucarii noi, dar aplicatii precum Instapaper, iBooks sau Video nu cer resurse imense la care device-ul sa nu le poata face fata.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*