iOS 7.0.4 are probleme de securitate cu Find My iPhone

Din punctul tau de vedere 2 lucruri sunt clare:

1. Ar fi ideal sa nu iti pierzi telefonul daca ruleaza iOS 7.0.4. Daca il pierzi, asigura-te ca ai Touch ID si Passcode activ pe el.

2. Daca il pierzi, e bine sa nu dai de cineva care stie cum sa urmeze pasii pentru dezactivarea Find My iPhone.

Stiu ca e greu ca un hot sa fie suficient de inteligent ca sa se apuce sa faca din astea, dar e bine sa stii despre ce e vorba si atunci cind apare un nou iOS dupa 7.0.4 sa faci update cit mai repede. Apropo, sper ca ai functia Find My iPhone activata si o tii asa si ca ai si cod de blocare a telefonului.

Video explica problema de securitate care ii permite unui utilizator sa dezactiveze Find My iPhone. Poate sa faca asta DOAR daca are acces la meniul “Settings”, adica daca nu ai Passcode sau Touch ID activ.

Trebuie sa intelegi ca acest bug nu este periculos din alte puncte de vedere. Adica nu iti fura ceva de pe telefon, nu iti sterge informatii sau iti fura bani din cont.

PS: Problema nu mai apare pe iOS 7.1 Beta. Asta inseamna ca Apple a rezolvat-o intre timp, dar pina apare iOS 7.1…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. Trickul merge si chiar poti schimba contul de iCloud.
    Nu trebuie sa va ingrijorati totusi, in cazul in care hotul da restore sau sterge deviceul, tot contul initial de iCloud este solicitat.
    Pericolul este pentru cei care cumpara second-hand un IPhone, IPad si sunt bucurosi cand vad ca nu ar econt de ICloud, iar la primul restore se trezesc blocati in ecranul de ICloud.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*