iOS 4.0 si Jailbreak-ul

Ma intreb daca odata cu aparitia lui iPhone 4 mai este relevant un jailbreak sau un unlock. Versiunile de telefon vandute de marii operatori GSM din Canada, Anglia, Franta si multe alte tari pot fi achizitionate si in varianta “factory unlocked”. Asta inseamna ca userul care are nevoie de un telefon deblocat plateste mai mult si nu mai depinde la fiecare update de firmware de o solutie de deblocare. Stiu, acel “mai mult” inseamna peste 600 dolari fata de 200 dolari, dar practica asta nu e noua. Daca vrei un telefon la abonament si nu te intereseaza sa-l folosesti cu mai multe retele poti sa-l cumperi subventionat.

La partea de jailbreak, sunt si mai multe discutii deoarece Apple nu va lasa niciodata anumite aplicatii in AppStore. Acum insa avem multitasking si background-uri pe home page. Astea erau doua dintre cele mai cerute functii. Poate ca exista si alte maruntisuri importante, gen informatii pe Lock Screen, dar ele pot aparea oricind, cu un simplu update.

Jailbreak-ul nu devine relevant decit in momentul in care il folosesti pentru a instala aplicatii si jocuri crackuite. Eu am ales sa nu imi jailbreakuiesc telefonul si sunt multumit cu el. Atunci cind am avut nevoie de o aplicatie neaparat am cumparat-o si ma folosesc de ea mereu. Chiar daca telefonul meu este un 3GS nu simt nevoia unui iPhone 4.

La iPad e putin diferita situatia. Lipsa tuturor functiilor din 4.0 face ca un iPad pe 3.2 sa fie o jucarie cu multe lipsuri. Chiar si asa, stiind ca Apple va aduce imbunatatiri in toamna ma face sa cred ca voi renunta la Jailbreak.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*