Internet Explorer 9

S-a lansat azi versiunea beta a noului browser Microsoft. Am doua intrebari pentru ei:

1. Ce browser din anul 2010 care vrea sa fie folosit la scara mare nu e cross-platform? Nu exista IE 9 pentru Mac OS X sau Linux. Nu ca as lasa Firefox sau Chrome pentru el….

2. Dar cu Windows XP ce-ati avut? IE 9 merge doar pe Vista si Win 7.

update: apropo, Microsoft ne crede prosti? Daca bara de notificare este jos, inseamna ca e si mai putin deranjanta? Pai daca pointerul tau sta mereu sus, acolo unde sunt tab-urile, de ce ar fi nevoie sa mergi jos, sa dai dismiss la o notificare?

Si cum se face ca in pagina in care arata capabilitatile HTML5 ale noului IE9 este un video HTML 5, iar in restul paginilor sunt clipuri care iti cer Silverlight?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

11 Comments

  1. Eu zic atat. L-am scos, il folosesc, merge mult mai bine decat Firefox 4 beta 6. Amandoua sunt beta, dar IE9 e pur si simplu mai bun deocamdata. Asteptam versiunile finale.

  2. Hai sa fim seriosi, a cam trecut vremea XP-ului. Cine-l mai are instalat il are probabil din nostalgie.
    Vista n-a fost un succes, dar Win 7 e chiar resusit! Trebuie sa recunoastem asta! Si-atunci, de ce sa nu-l promovezi,d e ce sa nu impingi userii spre nou, spre progres prin orice mijloc psibil?

  3. il folosesc de 2 zile si merge bine, desi deja i-am descoperit cateva bug-uri de afisare ale unor siteuri care pt alte browsere nu pun probleme (ex taskurile din Google Calendar, nu le afiseaza). In rest e foarte suplu si rapid, la viteza bate orice exista pe piata la ora asta. Hai sa recunoastem e un pas mare pt Microsoft :) ciudat sa ii complimentam astfel

  4. La win xp nici nu ii mai fac update-uri de securitate cu atat mai nepotrivit ar fi sa scoata acuma o noua versiune de IE ,oricum nu ii vad rostu sunt atatea alternative ,nu are nici un sens ca MS sa duca batalii pe o platforma atat veche .

  5. Acceptabil.Nu-i rau.Dpdv al meu,bila alba este viteza.Am oaresce probleme de adaptare cu interfata(copiata de la Chrome).

  6. Deci IE9 este jalnic.L-am instalat pana la urma si dupa 5 zile l-am dezinstalat ca ma dispera.Arata super urat cu taburile alea in partea dreapta,butonul de back imens care sincer nu stiu cine l-a gandit,bara aia de jos care tot apare daca vrei sa instalezi stiu eu ce,sa pornesti nu stiu ce.Tot Firefox ramane the best

  7. Am instalat si eu IE9 beta abia azi, din curiozitate. E cam uratel, dar imi incarca paginile instantaneu, ca am uitat de mozzila deocamdata. Parerea mea! O sa-l folosesc in continuare, sa vad cum se misca pe vista al meu.Momentan este suuper!

1 Trackback / Pingback

  1. De ce IE9 este un e?ec înainte de lansare? | Staicu Ionu?-Bogdan - the Frontend Developer

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*