internet de doi… dolari

sunt un WiFi hunter. conexiunea mea mobila (a se citi scumpa si de proasta calitate) ma face sa caut mereu o retea WiFi mai buna si mai ieftina. asta ar face orice om normal care plateste 20 dolari pentru 3 ore de internet slab, nu?

Arma mea de WiFi hunter este iPhone. cind sunt la drum, scot telefonul din buzunar si “scanez” zona. Orice orice mall, orice institutie care se respecta are mai multe retele. Majoritatea securizate. Dar gasesti si ceva lasat “la liber”, mai mult sau mai putin intentionat. Ca sa nu mai zic ca orice cartier american are o gramada de retele nesecurizate, lasate cu numele default al routerului.

Atunci cind am neaparat nevoie de net si ceea ce gasesc e prea lent accept sa platesc suma pe care ei o cer. Aici intervine partea mai funny: fiecare retea de genul asta are sistemul ei de plata. Un lucru l-am gasit insa peste tot: ceea ce platesti la inceput nu prea “se pupa” cu serviciile oferite. Si nu ma refer la viteza, ci la conditiile de folosire.

Zilele trecute am ajuns intr-un bar de pe malul oceanului. Priveliste excelenta, aer conditionat, prize libere (lucru rar intalnit) si chelnerite blonde cu accent … sud-american. Aveau si WiFi. De data asta pretul era unul modic: 2 dolari pentru 5 ore de acces internet. Platesc pentru ca mi se pare putin, imi iau un suc si incep sa downloadez software update-uri, podcasturi si sa raspund la comentarii pe blog.

Dupa doua ore m-am ridicat sa plec. Teoretic mai aveam inca 3 ore de acces la net, asa ca am intrebat un angajat ce fac cu ele? “Exista vo metoda de LogOut din retea?” Mi-a zambit: “pentru doi dolari vrei sa mai folosesti si orele ramase altadata?”

Ei bine, DA! Mi se pare normal ca atunci cind platesti un numar de ore pentru un serviciu, sa-l primesti intreg. Doar sunt in tara unde s-au inventat plangerile pe banda rulanta…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. =)) iPhone Hunter!!! Asa sunt si eu, oriunde merg scanez, prietrnii mai fac misto de mine, dr le explic ce pot sa fac in contact cu netul. Au inceput si prin RO sa fie retele nesecurizate si la restaurante sunt, restaurantele care se respecta…

    Asa ca, retele nesecurizate si download rapid! ;)

    Cel mai tare m-i s-a parut la Spanioli, intr-un orasel micut, tot orasul avea WiFi nesecurizat, era proiectul primariei, lucru asta m-a lasat uimit… Ma intreb cand v-a face si Primaria noastra acest lucru, 10-20 de ani?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*