iBotnet.A – primul malware adevarat pentru iPhone

au mai fost si altele, dar asta e pus pe rele. Pe scurt: un worm care se conecteaza la iPhone daca e jailbreakuit, cu SSH On si cu parola de root neschimbata.

Viermele cauta informatii bancare. deci poti sa ramai fara bani in cont. Anyway, poti sa ramai neafectat daca iti schimbi parola de root. Pasii sunt simpli, dar trebuie facuti cu atentie. Si ai grija sa nu uiti noua parola…

1. Instaleaza MobileTerminal din Cydia.

2. Scrie “login” (fara ghilimele). apasa Enter. Scrie “root” ca si login name si “alpine” la parola.

3. scrie “passwd” si apoi introduci noua parola de 2 ori.

4. Scrie “login” apoi “mobile” ca si login name si “alpine” ca si parola.

5. tasteaza “passwd” si incepi sa schimbi parola. e posibil sa te intrebe de cea default (alpine).

6. restarteaza telefonul.

Ca sa testezi parola poti sa incerci sa te conectezi la telefon prin SSH fara wifi cu cyberduck, fugu sau WinSCP.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  1. Acum vreo doua zile incercam sa ma uit la un film pe youtube si incarca dar nu puteam sa dau play iar cand scriam ceva litera pe care apasam ultima ramanea “apasata” pana apsam alta. Am dat un restart si a mers bine. Azi insa cand incercam sa intru pe internet unele siteuri nu se incarcau. Poate oare sa fie de la vreun virus :-s?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*