Hey, Siri…

Siri. FOTO apple.com
Siri. FOTO apple.com

Am din ce în ce mai des momente în care îmi doresc să spun: “Hey, Siri, închide televizorul de la parter”, “Hey, Siri, trage jaluzelele”, “Hey, Siri, aprinde lumina de pe terasă”.

Doar că încă nu suntem acolo 100%.

Comenzile mele preferate sunt:

  • “Go to Bed” – folosește aplicația Shortcuts pentru a opri WiFi, 4G, Bluetooth și pornește aplicația Sleep Cycle. Mai am apoi de apăsat un buton și pornesc monitorizarea somnului.
  • “Open Overcast” – este evidentă comanda asta.
  • “Call my wife, on Speaker” – o folosesc atunci când sunt la volan și nu am AirPods în urechi deja.

E clar că un Home Kit universal și care funcționează cu comenzi vocale este viitorul. Abia aștept să vină viitorul acela.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. “Hey, Siri, aprinde lumina de pe terasă” poti face folosind becurile de la philips hue. Mai exista termostate de centrala cu wifi si control prin internet, numai ca toate costa dublu sau chiar triplu fata de varianta lor fara Siri :)

  2. Acum se găsesc soluții pentru smart home, la prețuri accesibile. Ce-i drept cele mai multe sunt compatibile cu Google Assistant sau Alexa. Am reușit să pornesc/sting aerul condiționat și TV-ul de la distanță cu ajutorul telecomenzii universale Broadlink RM mini 3, care se găsește pe la 70 de lei. Becuri și prize inteligente sunt la 50-70 de lei. Partea mai slabă e că nu ai securitatea de pe Home Kit.

  3. @Coman Andrei: știu. Ideea era să nu am device-uri suplimentare și, în ceea ce privește becurile de pe terasă, prefer să am lămpile pe led deja instalate :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*