Harta Romaniei: Bing vs Google vs Yahoo

Marile companii intr-ale hartilor online (daca pot sa-i numesc asa) ne-au ignorat dintotdeauna. Daca pina mai ieri Google Maps detinea suprematia in domeniu si ne oferea cele mai recente harti, am observat azi ca au fost intrecuti. Nu as fi ghicit niciodata de cine…

click pe poza si citeste mai departe…

Sa luam o zona oarecare – un mall din Constanta. Constructia e gata de cel putin 8 luni. Dar hartile prezentate de cele 3 servicii sunt foarte diferite. Ciudat este ca toate eu pe ele 2009 ca data de update si folosesc oarecum aceleasi servicii de satelit.

In dreapta avem imaginea de pe Yahoo Maps. Baietzii vor sa ne arate probabil ce era odata in zona – un parc. Fail!

Google nu a mai schimbat imaginea de pe la inceputul lui 2008. Avem o zona in care abia se sapa fundatia pentru Mall. Fail!

Iata ca Bing a reusit sa intreaca jucariile concurentei cu o imagine de actualitate. Nu stiu cind a fost luata, dar are rezolutie mai buna la zoom mare si chiar ne arata Mall-ul, parcarea si sensul giratoriu de linga el.

Ma intreb de ce toate cele 3 mari site-uri ignora Brasovul. Calitatea imaginilor cu orasul in cauza este aceeasi de ani intregi.

Nu am pus la socoteala servicii precum norc.ro pentru ca ei nu sunt atit de “Internationali”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

7 Comments

  1. intrati pe bucuresti, da-ti zoom mare si dupa aia activati optiunea birds eye asta in bing, super tare

  2. Bing momentan este un produs nou asa ca vine si cu resurse noi dar sa nu va ganditi ca cei de la Google vor ramane in urma, iar de yahoo sincer nu prea am nimic de zis fiindca nu il folosesc sau il folosesc, dar pentru mail & messenger.

  3. Comparativ cu celelalte doua, de acord, Bing este mai “de actualitate”. Dar ca un fapt divers, mie imi arata in parcare vechea masina, pe care am inlocuit-o la 1 octombrie. Deci diferenta de 9 luni!

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Breaking News: Google Maps update pentru Romania | boio.ro
  2. all about the things we like » Google Street View si Google Maps ne baga in seama: Romania cartografiata acum mai detaliat!
  3. Google Street View si Google Maps ne baga in seama: Romania cartografiata acum mai detaliat! | Pe net!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*