Greseala Chromebook

Google, in parteneriat cu Samsung si Acer, lanseaza in luna iunie urmatoarea generatie de Netbook-uri. Problema lor este ca nu au invatat nimic din istoria recenta. Lumea nu vrea netbooks. Daca ar fi vrut, nu s-ar fi inventat si nu ar fi avut atit de mare succes tabletele.

Disclaimer: Eu folosesc zi de zi Chrome pe Mac. Este browserul meu preferat de mai bine de jumatate de an si il recomand/instalez pe computerele tuturor.

Jucariile propuse de cei doi fabricanti de hardware vin cu display-uri de 11-12 inch, procesoare slabe (Atom Dual Core) si un SSD de 16GB. Diferenta dintre actualele netbook-uri este bateria ceva mai buna, dar si pretul foarte mare pentru un astfel de device – aproape 500 dolari (pentru versiunile 3G).

Chrome OS este o idee foarte buna – pentru un computer de companie care sta tot timpul legat la retea sau este pe WiFi-ul din birou. Cind iesi cu el din cladire insa, depinzi de un WiFi care de multe ori nu exista sau de o conexiune 3G care, chiar si in US, este sau nu este atunci cind ai nevoie de ea.

De ce as da 500 dolari pe un Chromebook si nu as cumpara un iPad? Macar am sute de mii de aplicatii si jocuri pe el deja. De ce sa nu dau 299 dolari pe un Dell Mini si sa folosesc Chrome?

Ca sa nu mai spun ca Google cere 28 dolari/luna pentru 3 ani – abonament de service si suport tehnic. Cam mult, totusi…

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

7 Comments

 1. Sunt curios cum o sa primeasca publicul vestea ca absolut tot ce face pe calculator se va afla pe serverele Google. O sa ajunga sa prefere sa fie “urmariti” de Apple din moment ce oricum folosesc Foursquare :))

 2. Eu unul prefer un netbook in defavoarea unei tablete, imi place sa am o tastatura care sa nu imi reduca aria vizibila din ecran. Sunt curios sa tin un mana un astfel de echipament sa vad cum merge sistemul lor de operare, compatibilitatea cu diferite softuri

 3. Sunt de acord cu tine! Mai mult, daca Chrome ar fi venit pe o tableta, ceva de genul ChromTablet sau ChromePad sau ChromeSlate :), cu putine modificari, poate ca ar fi fost chiar un succes si ar fi devenit o tableta mult mai apreciata ca una cu Android.
  E o idee buna dar ar fi foast foarte buna daca venea pe o tableta.

 4. Eu cred ca Google incearca deschiderea unei nise strans legata de cloud computing. Oricum folosesc o tona de servicii de la Google dar parca nu m-as lega la cap cu ChromeOS de vreme ce Chrome pe Mac OS X imi ofera tot ce am nevoie :)

 5. doua plusuri:
  1. tastatura. Da exista si pt iPad, dar e altceva cand e un tot unitar
  2. Adobe Flash. Oricum ai lua-o, ai nevoie de flash in navigarea de zi cu zi

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*