Greseala Apple: update-uri la comun

Asa cum anuntam (in premiera pe Twitter) Apple a lansat iOS 5, dar si o versiune noua de iTunes, OS X, iPhoto si multe alte update-uri pentru aplicatii de OS X si iOS.

Parca a fost Craciun astazi, nu-i asa? Ce user de produse Apple nu-si doreste atitea bunatati. Problema este ca serverele Apple au fost luate cu asalt de zeci de milioane de oameni in acelasi timp. Asa ca au inceput erorile. E normal pina la urma sa fie asa. Cu toate ca au fost probleme, userii nu au pierdut date si nici nu s-au ales cu telefoanele blocate definitiv asa cum s-a intimplat la primul update major de Windows Phone 7.

Si totusi Apple a facut o greseala. Dar poate ca au vrut sa vada cit de bine le tin serverele. Sunt convins ca Update-ul pentru iTunes si OS X 10.7.2 trebuia sa apara macar cu o zi-doua inainte de iOS 5.

16 Comments

 1. Au mers mai greu , si totuși iPhone-ul 4 al meu a avut updateul instalat in 20 de minute după ora 20 ora României

 2. Developerii care aveau instalata versiunea Gold Master de iOS 5 au avut avantajul ca nu a mai fost nevoie de update :)

 3. Am reusit sa fac update-ul abia azi la 7 dimineata si a mers foarte repede. Nu am pierdut date, insa MyPad si Enso nu vroiau sa isi faca update (afisau waiting …). Pot spune ca pe Ipad 2 merge super bine totul, inclusiv noile gesturi :)

 4. Aseara imediat dupa lansare a functionat “bine”(20.30). Timpul s-a expandat putin(1 minut estimat de iTunes, ajunsese sa dureze vreo 10…), dar in rest a fost perfect.
  Un update cu multe noutati ..utile si interesante!

 5. Detin un iphone 4 si un ipad2. Update-urile au mers ok, device-urile se misca ok. Singurul lucru care se pare ca nu e conform asteptarilor, pe iphone butonul de camera in locked screen. Nu apare deloc. A mai patit cineva similar?

 6. @adrian: ma refer la gesturile introduse in ios 4 care permiteau inchiderea aplicatiilor, switch-ul intre aplicatiile active cu 4 finger swipe etc. Aceste gesturi sunt inca disponibile pe iPad 2. Pe mine ma ajutau gesturile + ca nu mai trebuia sa aud clickaitul butonului home. Nu inteleg de ce le-au scos pe iPad 1.

 7. @Adrian: Ma refer la gesturile 4 finger pinch (pt. inchiderea aplicatiilor), 4 finger horizontal swipe pt. schimbarea aplicatiei active, 4 finger vertical-up swipe pt. afisarea aplicatiilor deschise. Au fost introduse cu ios 4 si nu cred ca erau de test.

 8. am facut update chiar la ora 19:03 cand o aparut.. nu mi se pare chiar asa de imbunatatit… atata timp cat nu o integrat SIRI si pe iPhone 4… … te face sa cumperi S

 9. @Mihai: gesturile in cauza nu au aparut singure. Ele sunt prezente doar pe iPad-urile jailbreakuite sau pe cele ale caror proprietari au Xcode pe computer.

  Erau doar pt developeri.

 10. @Adrian: nu stiam chestia asta, probabil ca s-au facut setari automate din Xcode/Organizer. Gesturile functionau foarte bine, mare pacat ca nu sunt activate si pe iPad 1 (fara jailbreak).

  Tip: Am gasit ca se pot activa adaugand textul: multitasking-gestures in fisierul
  /System/Library/CoreServices/Springboard.app/K848AP.plist

 11. @Cristi: lasa aplicatia de camera deschisa printre ultimele aplicatii.

  Cind esti pe Lock Screen apasa Home Button de doua ori si o sa-ti apara butonul de Play pt Music si cel de Camera

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*