Gadgeturi la metrou in Franta si Anglia

Dupa cinci zile in Franta si vo 3 in Anglia mi-am facut un obicei in a cauta sa gasesc ce fel de gadget-uri folosesc calatorii de la metrou in Paris si Londra. Nici nu a fost greu: iPhone 4 conduce detasat. Cel putin 85% din cei care foloseau un gadget in Metrou aveau in mana un iPhone 4.

Interesant este faptul ca pe locul doi in clasament se afla… Guess what? Nu un alt telefon ci castile Beats de la Dr. Dre. Tinerii parizieni, dar si multi englezi stau cu ele pe urechi intr-un numar coplesitor. Evident, unii le folosesc cu iPhone 4.

Si nu discutam numai de tineri. Sunt oameni cu virste de pina la 40 ani. Unii citesc, altii joaca jocuri, dar cei mai multi asculta (probabil muzica sau podcast-uri). Locul 3 in acelasi clasament al ocupatiilor de la Metrou este ocupat de un non-gadget: carti clasice (chestiile alea cu coperti de carton si cu multe pagini despre care invatam noi in scoala cindva…). Despre ele nu discutam aici.

Am mai vazut multe iPad-uri pe care lumea citea sau vedea filme, cite un Kindle ratacit si cite un telefon Samsung (nu am retinut modelul, dar nu parea sa fie genul “paleta de tenis” ci din cele mai mici, cu Android).

Nu am vazut lume cu lapto-uri in Metrou. E si normal sa fie asa, dar am vazut citiva prin cafenele. Chiar si acolo, iPhone 4 e la putere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*