Grafenul – substanta minune a secolului 21

Mi se pare interesant ca inca se mai inventeaza substante si ca fizica moderna ne ofera inca surprize interesante. Graphene (in romaneste – grafen) este o substanta despre care se vorbea inca din 1987, dar care a fost izolata si cercetata abia prin 2004.

In anul 2010 doi cercetatori au luat premiul Nobel pentru fizica pentru studiile lor in acest domeniu. De aici si pina la bateriile minune a mai fost doar un pas. Doar ca grafenul nu e bun numai pentru baterii, ci si pentru fabricarea de circuite, detectarea temperaturii, desalinizarea apei, detectarea gazului si are multiple aplicatii in electronica.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Parca UE a dat niste fonduri companiei Nokia ca sa cerceteze mai mult grafenul.
    Oricum, cea mai mare utilitate ar fi la masinile electrice. Asta ar insemna si un aer mai curat pentru noi

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*