google reader, salvatorul

uneori am senzatia ca folosesc anuite servicii online degeaba. adica imi fac conturi doar ca sa vad cu ce se maninca si dupa aia le abandonez. Google Reader nu a reusit sa ma convinga pina acum. Nu stiu daca am intrat pe el de 3 ori si atunci pentru ca nu aveam laptopul la indemina si vroiam sa mai omor citeva minute libere citind feed-urile.

I-am gasit o salta utilitate si noaptea trecuta s-a dovedit a fi solutia salvatoare pentru o mica problema.

Imi citesc feed-urile pe NetNewsWire – cel mai bun offline Feed Reader pt MacOS X. Periodic, sincronizez clientul offline cu serverul lor online ca sa am totul acolo. Numai ca aseara “something went terribly wrong” si am pierdut o parte din feed-uri, iar cele ramase nu mai erau organizate pe grupuri. Problema venea de la serverul lor asa ca am oprit operatiunea.

Stiam ca am feed-urile salvate, pe grupuri, in Google Reader asa ca ultimul back-up (facut in urma cu 2 saptamani) s-a dovedit a fi solutia salvatoare: am exportat feed-urile din Google Reader pe Mac si de acolo in NetNewsWire intr-un minut si totul era ca nou. NNW a stiut chiar sa-mi pastreze articolele marcate ca si importante asa ca nu am pierdut nimic.

Poate ca nu mi-ar fi fost greu sa regasesc o buna parte din cele 180 de Feed-uri, dar am scutit o alergatura de 2 ore. Nu consideram back-up-ul feed-urilor o chestie importanta, dar de data asta am invatat o lectie.

Apropo, sper ca stii ce este un Feed RSS si la ce te ajuta el?

Daca nu imi esti deja “client” poti sa te abonezi la Feed-ul boio.ro . e gratuit si iti livreaza informatia imediat dupa ce a fost publicata.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. ->Ionuţ: de unde ştii câţi abonaţi are Adrian prin G Reader?
    -> Adrian: M-am reabonat la feed-ul tău. Ştii cum l-am pierdut? Tot manevrând prin Google Reader şi importând şi exportând feed-urile. Mie îmi place mult Google Reader, însă mă seacă la culme faptul că dacă intru pe un alt cont de gmail, Reader-ul se schimbă imediat pentru contul respectiv.

1 Trackback / Pingback

  1. mac: ce am in Feed Reader | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*