Google lansează atelierul digital

Atelierul digital Google
Atelierul digital Google

Atelierul digital Google

Google anunță astăzi lansarea în România a programului Atelierul Digital, o platformă online gratuită care oferă tinerilor pregătire în domeniul marketingului digital și în dezvoltarea afacerii cu ajutorul internetului. Adresa platformei este atelieruldigital.withgoogle.com.

Nevoia de competențe digitale este una dintre cele mai mari provocări ale Uniunii Europene și ale Europei Centrale și de Est în particular. Potrivit datelor Comisiei Europene, în viitorul apropiat, 90% dintre slujbe vor necesita cunostințe digitale. Comisia Europeană estimează că, până în 2020, 825.000 de locuri de muncă vor fi neacoperite din cauza acestui decalaj.

Potrivit Digital Economy & Society Index (DESI), România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește competențe digitale. Doar 16% dintre români au cunoștințe digitale de bază, în comparație cu media de 30% a EU15 și 26% în țările NMS13, arată un raport DELab. Mai mult, 43% dintre români declară că nu au deloc competențe digitale, ceea ce este mult peste media de 25% în țările NMS13 și 14% în EU15. Doar 8% dintre români cred că au cunoștințe digitale destul de solide pentru a face față într-un mediu de lucru competitiv.

Pentru a crește nivelul cunoștințelor digitale în România, Google a creat platforma online Atelierul Digital. Orice persoană interesată poate urma gratuit cursurile,  înscrierea se face la adresa: https://goo.gl/qBjN6Q.

„Internetul este esențial în societatea de astăzi, oferind oportunități și mijloace de dezvoltare antreprenorilor și afacerilor. Vrem ca prin programul Atelierul Digital lansat astăzi să oferim un instrument care să ajute viitoarea forță de muncă și antreprenorii în obținerea cunoștințele digitale atât de importante în economie. Sperăm ca acest lucru să contribuie la sprijinirea României în exploatarea oportunităților oferite de economia digitală”, spune Dan Bulucea, Country Director Google România.

Atelierul Digital oferă pregătire în lumea digitală sub forma unor cursuri video gratuite, pe o gamă cuprinzătoare de domenii: de la cum să-ți construiești prezența online, la campanii de marketing în social media sau utilizarea mediul mobil pentru a atrage noi clienți. Utilizatorii pot alege o anumită temă pe care vor să se pregătească sau să urmeze întregul curs online. La final, pot alege să dea un test și, dacă îl trec, vor primi o certificare din partea Google și IAB Europe. Întregul curs cuprinde 89 de lecții, împărțite în 23 de teme. Lista completă a cursurilor este aici: https://goo.gl/b75sP6.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*