Google Allo. E loc pentru încă o aplicație de messenger?

Mi se pare cel puțin ciudată strategia Google. Au încercat cu Hangouts, au deja Google Duo și acum au lansat și Google Allo. Diferențele dintre cele trei aplicații sunt minore. Nici nu poți să le numești diferențe pentru că, până la urmă, Google nu face altceva decât să ofere doar anumite funcții fiecarei aplicații de mesagerie și să le limiteze de la celelate.

Sunt convins că ascensiunea WhatsApp, Facebook Messenger și a iMessage îi sperie sau îi pune la treabă și că doar așa pot să câștige un public fidel. Pe de altă parte, mă întreb cine ar renunța la una dintre cele de mai sus pentru a folosi Google Allo. Aici nu e vorba de a înlocui WhatsApp cu o altă aplicație, pentru că Allo nu se interconectează cu celelalte. Vorbim de a lăsa la o parte celelalte aplicații și a-ți convinge toți prietenii să o facă.

Google Allo nu este o aplicație rea. Seamănă mult cu WhatsApp și are ceva elemente de la iMessage. Integrarea cu Google Assistant o face să fie chiar interesantă. Pe de altă parte, e ciudat că au ales să ofere chat incognito pe lângă cel normal, atâta timp cât WhatsApp are asta by default.

Faptul că Google Allo este, de la lansare, atât de iOS cât și pe Android este de lăudat. Măcar la capitolul ăsta sunt cu un pas în fața iMessage.

Tu o vei instala?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Nu. Si nu din obisnuinta de a folosi altceva. Am citit pe altundeva urmatorul titlu : “Google admite că înregistrează toate mesajele trimise prin aplicaţia Google Allo”. Nu ca si altii nu ar face chestii d-astea, dar sincer, chiar asa, sa dam la toti…?!

  2. @RaduD: Da, asa face, dar doar daca ii dai voie. O face pentru ca asta ajuta asistentul virtual sa iti ofere raspunsuri. Problema nu e ca le inregistreaza, ci ce face cu ele daca Politia sau alte intitutii ale unui stat le cer. Discutia mai mare este ca Google nu va refuza anchetatorii in cazul in care ei vor cere o discutie privata a unor utilizatori Allo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*