4 Comments

 1. Zone din romania neactualizate de 3-4 ani in Google Maps? Care zone?
  Cred că știe toată lumea că google maps se actualizează de către useri prin map maker, de aia sunt cele mai complete hărți, că sunt mii și mii de oameni care își actualizează cartierul / strada / periferia. Eu insumi sunt un pasionat maper, am sute de actualizări introduse in google maps, drumuri și zone și puncte de interes care nu apar pe nicio hartă sau gps și apar pe google maps.
  Cât despre bariera de corali: nu e ceva util, bineînțeles, nu a fost făcut pentru a găsi piatra, e ceva plăcut, faci snorkeling în Hawai din biroul tău.

 2. @Zet: casa mea apare doar cu fundatie, iar numele strazilor din tot cartierul nu apar deloc. Si casa e gata de 3 ani si ceva. Sunt convins ca nu sunt sngurul user care are parte de imagini vechi.

 3. casa apare doar cu fundatie: pai faci o confuzie, hartile (maps) sunt o chestiune, iar imaginile din satelit (layerul satellite) sunt cu totul si cu totul altceva.
  Este foarte important ca hartile vectoriale sa fie actualizate. Daca hartile sunt neactualizate de 3-4 ani este un adevarat dezastru, nu numai ca nu te ajuta dar iti pot crea mari neplaceri (te trimit in camp de exemplu).
  Pe de alta parte nu e deloc important sa actualizezi imaginile satelit, alea pot fi vechi de 3-4 ani si probabil asa vor si ramane, greu de crezut ca google vor cheltui sume imense sa tot fotografieze terra, layerul satelit e mai mult o curiozitate.
  Revin (si contrazic) afirmatia ta: nu exista in Romania regiuni neactualizate de 3-4 ani in google maps.

 4. @zet: ai dreptate. Layerul de satelit este altceva.

  Harta, asa cum spuneam, NU este actualizata. Cu toate ca acel cartier la care fac eu referire exista (cu nume de strazi cu tot) de mai bine de 4 ani, Google nici macar nu are strazile trasate. vezi aici despre ce vorbesc. Lipseste un cartier intreg, cu vo 15 strazi diferite pe care locuiesc peste 1000 oameni si sunt citeva sute de case. Eu inca mai dau indicatii de genul: treci de calea ferata, mergi drept inainte, faci dreapta, stanga, dreapta, mergi pina la casa vopsita in culoarea x, cu gardul vopsit cu y. Si chiar si asa sunt sunat de doua ori de cei care vor sa ajunga la mine.

  Mai vrei inca unul, la intimplare? Zona asta din Constanta este si mai in urma. A aparut ditamai Mall-ul, o gramada de firme, blocuri si stradute. Ele nu figureaza deloc pe Google Maps.

  Si pot sa-ti dau multe astfel de exemple.

  Revin (si contrazic): Exista in Romania regiuni cartiere intregi neactualizate.
  Nu ma intelege gresit, Google Maps sunt mai bune decit orice alt serviciu similar, dar sunt si ei in urma atunci cind vine vorba de Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*