Orice telefon Samsung Galaxy pierde toate informatiile daca intra pe un site

Intri pe un link, telefonul se restarteaza si pierzi absolut toate informatiile de pe el. Daca nu ai un back-up mai recent… esti prajit!

Nu mai ai contacte, nu mai ai poze, nu mai ai muzica, setari, aplicatii. NIMIC! Iar telefonul devine blocat in retea.

Iti dai seama ce scandal ar fi daca s-ar intimpla asta cu un iPhone?

Stai fara grija. iPhone-ul tau este in siguranta.

Guess what? Treaba asta se intimpla cu TOATE Smartphone-urile Samsung care au pe ele Touchwiz. Toate sunt hack-uibile in felul asta.

Poate nu ai inteles: Orice telefon Samsung Galaxy S3, S2 si alte zeci de modele sunt reduse la zero daca intra pe un site. Pierzi in felul asta contacte, poze, muzica, setari, aplicatii, iar telefonul ramane blocat in retea.

Este vorba despre site-ul asta – http://t.co/qDTLX6iM, sau <frame src=”tel:*2767*3855%23″ />

Nu le public pentru a le trimite “prietenilor” care au ales jucarii Samsung, ci pentru a stii sa te feresti de ele daca nu ai deja un iPhone.

Descoperirea a fost facuta de un developer care a vrut sa arate cum poti sa pierzi totul de pe un smartphone Samsung cu Android si Touchwiz. Tu, ca si user nu prea ai ce sa faci. Trebuie sa astepti un update de Touchwiz de la Samsung, care nu se stie cind/daca va veni si sa ai back-up permanent.

Update: Anumite modele de Samsung Galaxy S3 cu Jelly Bean evita problema. Asa ca toti cei care au un asemenea device trebuie sa-l duca urgent la 4.1. Chiar si asa, solutia nu este sigura.

Problema este ca oricine iti poate trimite acel link in SMS sau poate sa-l puna pe un site, sa-l puna intr-un QR Code sau intr-un NFC Tag si sa-ti faca rau.

Dovada video este mai jos. Momentul apare la minutul 2:12 si, din nou, la 10:30.

5 Comments

  1. @Bogdan: ultimul paragraf din articolul indicat de tine nu este foarte incurajator.

    “Is this still a bad exploit? Definitely. Especially if you’re on a still-vulnerable Samsung device (as some GS3’s may very well be in some regions).”

    Am updatat si eu postul, totusi.

  2. codul de reset e cunoscut de foarte mult timp (tin minte ca l-am vazut pe xda developers acum ~ 2 ani cand am instalat primul custom rom). probabil abia acum s-a gandit cineva sa-l foloseasca in scopuri .. neortodoxe :)

    nu doar telefoanele cu touchwiz sunt afectate, ci … cam toate modelele cu rom < jelly.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*