esti mai destept ca un elev de-a 5-a?

… e titlul ultimei nascociri a retelei americane Fox. "are you smarter than a 5th grader?" e un show care modifica putin jocurile-concurs de gen "vrei sa fii miliardar" si nu scapa ocazia sa faca misto putin de sistemul educational american…

regulile sunt simple: unui adult, de obicei absolvent de facultate si cu o profesie respectabila i se adreseaza intrebari la care un elev de pina in 10 ani stie sa raspunda. 

in momentu asta, un absolvent de UCLA si de law school a pierdut pt ca nu a stiut cite laturi are un trapez, sau cum se calculeaza aria triunghiului. si astea erau intrebarile de inceput…  daca stia sa raspunda la toate ar fi cistigat un milion de dolari! trist, nu? :)

si mai trist e insa altceva: stii cit cistiga un profesor de liceu din state? cel putin 5000 dolari pe luna. unul din romania pleaca acasa cu 4 milioane lei vechi (adik de cel putin 35 ori mai putin) 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

  1. nu stiu ce sa zic….4 milioane un profesor de liceu din romania? pare ciudat. si debutantii pleaca iau 7-8 milioane in mana. sa nu mai zic de cei ceva vechime…

  2. Sunt de acord cu ceea ce a spus mai sus Andrei. In comparatie cu alte ocupatii intelectuale profii castiga relativ mult. Cat despre ceea ce stiu profesorii, iti spun din proprie experienta ca un profesor nu are habar de alte domenii decat acela despre care vorbeste. Sau nu stie mare lucru nici despre materia sa. Asta o spune un om from the inside.

  3. nu e adevarat. un prof de liceu cu 3 ani vechime, cu definitivatul dat, cu ore suplimentare si cu sporuri cistia dupa marire vo 6 milioane lei.
    cit despre ce si cum stie un profesor eu nu as generaliza. unii dintre ei au habar de materie chiar f bine, altii sunt depasiti…
    iar un salariu de incepator iesit de pe bancile facultatii nu depaseste 4 mil si ceva de lei vechi…

  4. Ai dreptate, profesorii din Romania castiga putin dar sa nu crezi ca cei din America, cu 5000$ o duc mai bine. Cum la noi 5 milioane de-abia iti ajung … asa este si la americani mai ales faca stai cu chirie, mai si mananci…taxe etc viata nu e roz nici in America ! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*