Enel România a lansat cea de-a 10-a ediție a programului educațional PlayEnergy

PlayEnergy
PlayEnergy

Enel România a lansat ediția din 2016 a competiției naționale PlayEnergy. Profesorii de gimnaziu și liceu pot depune proiecte pentru a participa la concurs până în data de 30 iunie 2016. În premieră, începând cu acest an, concursul este deschis și pentru alte zone, inclusiv Cluj Napoca..

PlayEnergy este programul educațional internațional al Grupului Enel, care are drept scop informarea și creșterea gradului de conștientizare cu privire la domeniul complex al energiei în rândul generațiilor tinere. Tema din acest an este “Folosește-ți energia!”. Școlile gimnaziale și liceele din cele trei zone deservite de către Enel se pot alătura concursului: Muntenia Sud – București și județele Ilfov și Giurgiu, Banat – Arad, Caraș Severin, Hunedoara, Timiș și Dobrogea – Călărași, Constanța, Ialomița, Tulcea. Mai mult, începând cu acest an, concursul este deschis pentru școlile și liceele din alte regiuni, inclusiv Cluj-Napoca. Școlile câștigătoare, în funcție de locul ocupat, vor primi sponsorizări și echipamente high-tech, în timp ce câștigătorii premiul întâi, la categoria liceu, vor primi o excursie de 3 zile în Italia, pentru a participa la gala internațională de premiere PlayEnergy.

PlayEnergy
PlayEnergy

Pentru a participa, profesorii trebuie să formeze și să coordoneze o echipă de maximum 5 elevi din aceeași etapă de studiu (gimnaziu sau liceu). Proiectele pot fi editate în orice tip de format, de la electronic la model, aplicații practice, studii. La fel ca în fiecare an, cadrele didactice și elevii pot primi gratuit kit-ul PlayEnergy 2016 sau îl pot descărca de pe site-ul dedicat: http://playenergy.enel.com. Kit-ul cuprinde o serie de materiale, care includ informații cu privire la resursele energetice, experimente și inovații la nivel mondial, cu exerciții și sugestii pentru proiecte. Site-ul este disponibil în toate limbile țărilor participante: acesta este un instrument esențial pentru conectarea claselor implicate în proiect, unde profesorii și elevii pot găsi, printre altele, materiale educaționale, conținuturi multimedia, jocuri și experimente interactive.

Termenul limită de înscriere a proiectelor în competiție este 30 iunie 2016. După înregistrare, proiectele vor intra în faza de jurizare regională. Pentru fiecare regiune, un juriu format din experți va selecta primele trei echipe pentru fiecare etapă de studiu (3 proiecte pentru gimnaziu, 3 pentru licee), pe baza mai multor criterii, cum ar fi relevanța pentru temă, creativitatea, originalitatea. Juriul regional poate oferi, de asemenea, premii speciale, care să permită accesul la selecția la nivel național. În cea de-a doua etapă a fazei de jurizare, un juriu național va selecta, dintre toate proiectele selectate la nivel regional, primele trei echipe pentru fiecare etapă de studiu, pe baza acelorași criterii. Câștigătorii, atât profesori, cât și studenți, precum și instituția pe care o reprezintă, vor fi premiați în cadrul unei gale, care va avea loc în luna octombrie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*