endeavour in direct

in urma cu doar 3 minute am vazut lansarea rachetei Endeavor din Cape Canaveral. sa traiesti evenientul si sa vezi cum racheta se inalta peste tine este uimitor.

este a doua oara cind vad o lansare de racheta. prima data s-a intimplat cind eram chiar in Canaveral, la numai citiva kilometri de Kennedy Space Center. era ora 12 ziua si nu am prins racheta decit atunci cind era destul de departe.

astazi am fost la 65 mile departare de Canaveral, dar cerul senin, noaptea cu luna plina si linistea din jur au dat o cu totul alta dimensiune evenimentului. urcarea a fost destul de lunga, iar cozile de foc ale rezervoarelor de combustibil o faceau sa para ca arde. daca nu o ia in jos e bine…. citeva minute mai tarziu rezervoarele s-au desprins si flacarile s-au stins imediat. racheta si-a continuat drumul pe orbita. lumina nu era mai mare decit cea a unei stele dar vedeai clar cum a intrat pe orbita si cum prinde viteza. la momentul despartirii de rezervoarele de combustibil toata lumea a inceput sa aplaude. si in jurul meu erau sute de straini care o urmareau cu atentie,

Endeavour se indreapta spre statia spatiala internationala pentru a duce niste provizii si o noua unitate de reciclare.

mi s-a parut ciudat sa vad apoi imaginile filmate din racheta, pe CNN.

am fost de 2 ori la NASA dar nimic din cele de acolo nu se compara cu imaginea live a unei lansari de racheta.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. boio.ro la lansarea ultimei navete a misiunii Discovery | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*