“Enciclopedia Zmeilor” pentru iPad

Exista colectii de carti sau poezii romanesti pentru iPad, dar “Enciclopedia Zmeilor” va ramane in istorie drept o carte de referinta. In primul rind, cartea lui Mircea Cartarescu merita citita si in al doilea rand, ilustratiile facute de Tudor Banus fac experienta “rasfoirii” ei una de exceptie.

Enciclopedia Zmeilor” este prima aparitie din colectia Humanitas Digital: o carte cu 180 pagini si peste 200 ilustratii. Poti sa faci pinch, zoom, tap si double tap ca sa le vezi in toata splendoarea si sa te bucuri de povestile din ea. Evident, mai intai de toate trebuie sa o descarci pe iPad si nu are decit 262 MB. Cartea incepe asa:

“Cind, acum mai bine de doua decenii, pe cind eram un tinar jurnalist amator, am asistat la momentul emotionant al expunerii, in centrul marii sali frigorifice, special amenajate, de la The Pennsylvanian Institute for Unreliable Studies (PIUS), a unui enorm bloc de gheata in care se stravedea o silueta monstruoasa, am stiut ca drumul vietii mele este decis.

M-am apropiat atunci cu sfiala si imensa curiozitate de cristalul din care emana frig si ceata. Fiinta inclestata-n interior nu semana cu nimic din ce poti vedea pe pamint, desi zimbetul cam nating ii dadea un straniu aer uman. Dar cele zece coarne care-i tisneau din teasta masiva, penajul care-i iesea din operculele din dosul urechilor, si care inca mai pastra o nuanta violeta, si mai ales sirul formidabil de solzi care-i tiveau coloana vertebrala, din crestet pina la coada vag reptilina, ii dadeau aspectul fantastic al unei creaturi dantesti. Creatura era implatosata si avea la briu un formidabil iatagan de otel, pe lama caruia se insirau un fel de rune. In pumnul cu patru degete dotate cu gheare inca mai stringea un buzdugan ce trebuie sa fi cintarit citeva tone.”

Aplicatia costa 3 dolari in AppStore, dar citiorii fideli boio.ro au de castigat.

boio.ro pune la bataie 5 (da, cinci) promo-coduri pentru aceasta aplicatie. Pasii catre castig sunt la fel de usori ca de fiecare data pe boio.ro:

1. Urmareste @boioglu pe twitter.

2. Trimite un tweet cu mesajul: “RT @boioglu Castiga cartea “Enciclopedia Zmeilor” pentru iPad pe boio.ro http://is.gd/kirzNk “.

3. Lasa un comentariu cu link-ul catre Tweet (nu catre pagina ta de twitter, ci catre tweet-ul respectiv).

Update: Castigatorii sunt: emiltoma, Burliburd, Deltady, @mradeanu si george movila. Castigatorii sunt rugati sa-mi trimita un email pina pe 18 iulie pentru a revendica promo-code-urile. Codurile nerevendicate sunt oferite altor cititori boio.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Enciclopedia Zmeilor – concurs rapid | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*