E timpul sa renunti la Tema mobila de blog

In urma cu doi ani era la moda sa iti faci tema mobila pentru site-ul tau. Atunci cind aveai de a face cu site-uri prea incarcate, diferite pluginuri de wordpress te ajutau sa le faci mai usor accesibile de pe jucarii care rulau Windows Mobile sau chiar iPhone OS. Si multi au zis ca au dat lovitura: apasa pe un buton si isi fac blogul accesibil de oriunde.

boio.ro nu a avut niciodata o tema de wordpress pentru mobil diferita de cea de pe desktop. Asta pentru ca am crezut mereu in ideea ca cititorul trebuie sa traiasca experienta blogului oriunde ar merge. In felul asta gasesti mai usor functii si meniuri familiare in aceleasi locuri pe pagina.

Astazi insa, temele mobile se intorc impotriva celor care le folosesc. Am facut la intimplare doua screenshot-uri dupa bloguri (deceblog.net si ploiestiul.ro) care folosesc teme mobile. Da, pe iPad. Pentru ca respectivul plugin de WordPress detecteaza Safari Mobile si nu stie daca cititorul este pe iPad sau iPhone. La fel se intimpla si cu device-urile cu ecrane mai mari care folosesc Android OS.

  

Mai rau este ca pozele din posturi nu pot fi marite sau deschise si meniurile arata hidos.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

6 Comments

  1. Probabil se vor rezolva problemele astea prin update-uri. Tema mobila pentru wordpress (oricare ar fi ea) e foarte bine venita pentru acei cititori care deschid blog-ul prin edge sau 3g — se incarca mai putine date, dar aceeasi informatie. Eu am evitat intotdeauna sa deschid un blog (sau site) care nu are varianta de iphone din simplul motiv — trafic de date — si nu pt ca as fi zgarcit ci pt ca nu-mi dau banii afara din buzunar. Mai important e continutul unui blog, nu felul cum arata (in majoritatea cazurilor).

  2. @briliantul: si eu fac asta. verific continutul printr-un RSS Feed Reader. Dupa care deschid doar ce mai intereseaza. Daca ma intereseaza un post pe care il vad in reader, nu vreau sa vad decit varianta full. mai ales daca il dechid de pe iPad.

  3. Mi se pare mult mai de bun simt sa poti alege. Nu-i asa greu sa dai un click pentru a vedea versiunea desktop in loc de mobile. Acum, na, bineinteles ca trebuia sa explici ca tu esti un vizionar pentru ca ai vrut ca userul sa traiasca "experienta completa" a blogului tau, adica sa se chinuie cu linkuri si poze mici si, bineinteles, sa-ti vada reclamele.

  4. @com: singura reclama (nu “reclamele”) nu exista atunci cind am luat decizia asta, in urma cu 2 ani. iar la mine, daca apesi pe o poza se mareste.

  5. Am cautat si am gasit articolul cu pricina, acum am inteles de ce nu vrei sa faci o versiune de mobil, era doar o sugestie @bancuritari @twitter ! O zi placuta !

  6. foarte corect ai scris boio dar e una sa ai un template nulled sau care e gratuit si are undeva afisat o reclama, nu vreau sa fac reclama dar uite o thema la care lucrez eu acuma la firma, efectele sa vad doar daca deschizi cu iPhone, imaginiile le muti cu touch ca si pe facebook.
    test : zoozle.ro/demo/mobile/f/index.html

    Nici mie nu imi plac temele de la WP (pentru ca nu sunt configurate corect), dar cu simple link-uri poti face sa detecteze iphone,ipad,android si asa mai departe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*