DSV Road: Peste 500.000 brazi și 2.000 tone de dulciuri ajung în România pentru sărbătorile de iarnă, cantitatea totală de mărfuri importate crescând cu 20%

Sergiu Iordache, Managing Director DSV. FOTO Confident PR

În contexul sărbătorilor de iarnă, cantitatea de mărfuri importate crește cu 20% comparativ cu alte perioade, principalele produse aduse în România fiind brazii, hainele, dulciurile și decorațiunile specifice de Crăciun. Astfel, în țară intră 50.000 de tone de mărfuri pe săptămână pentru retailul tradițional sau online, arată datele DSV Road, una dintre cele mai mari companii de servicii de transport din România și Europa.

În perioada noiembrie-decembrie, camioanele DSV Road aduc în țară peste 500.000 brazi, în ghiveci sau în plasă, 50.000 kg de globuri, 70.000 kg de instalații cu lumini, 30.000 Moș Crăciuni decorativi, 100.000 kg de cozonaci, 2.000 tone de dulciuri, 200.000 tone de șampanie sau vin spumant, 500 de tone de carne și peste 200.000 de articole pentru sporturi de iarnă. De asemenea, sunt aduse și produse de uz general, cum ar fi haine și încălțăminte, electronice și electrocasnice, medicamente și alimente de bază.

Cele mai multe produse sunt aduse din Italia, Germania, Polonia și Ungaria, numărul de camioane care transport marfă între Europa și România crescând cu 15%-25%.

“Înainte de sărbătorile de iarnă, începând din luna octombrie, cererea pentru servicii de transport crește cu 15%-25% față de o lună obișnuită, pentru produse care trebuie să ajungă în magazinele din România la început lunii decembrie. Prin optimizarea rutelor de transport și încărcăturii în camioane, produsele de care consumatorii din România au nevoie și pe care le așteaptă cu nerăbdare pentru a le dărui celor dragi cu ocazia sărbătorilor de iarnă ajung în timpul util, fără întârzieri, în depozitele magazinelor”, declară Sergiu Iordache, Managing Director DSV Road.

Astfel, pentru transportul mărfurilor către România, cele mai multe companii preferă transportul de tip grupaj, cererea pentru acest serviciu crescând cu 30% în ultimele luni, fiind de altfel o opțiune de reducere a costurilor de transport. Acesta este urmat de transportul cu încărcare completă a camioanelor, preferate în general de marii retaileri, pentru transportarea de produse alimentare.

Dacă înainte de sărbători sunt transportate cantități impresionante de produse specifice Crăciunului, în timpul anului, cele mai transportate mărfuri din Europa către România sunt din categoriile automotive, chimicale, IT&C, fashion, pharma, electro-IT. În același timp, potrivit datelor DSV Group, printre cele mai neobișnuite mărfuri transportate de companie în lume se află urși polari, delfini, prelevări de țesuturi, vaccinuri.

România este una dintre cele mai importante piețe din regiune pentru grupul danez DSV, prezent local de aproape 30 de ani. Astfel, în 2022, având în vedere cererea tot mai mare pentru multiple servicii de transport, DSV Road se așteaptă la o creștere de 40% a business-ului comparativ cu anul trecut, estimând o cifră de afaceri de 70 milioane de euro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*