DS Smith investește 13 milioane de euro în soluții inovatoare de ambalare și în creșterea semnificativă a producției în România

FOTO BDR

DS Smith Packaging, lider în furnizarea de soluții de ambalare sustenabile, își extinde prezența inovatoare pe piața din România printr-o investiție de peste 13 milioane de Euro, în fabrica sa de la Ghimbav. Lucrările de la Ghimbav sunt de așteptat să fie finalizate până la sfârșitul anului 2023 și vor susține obiectivele de sustenabilitate ale clienților, precum și reducerea emisiilor de carbon ale fabricii.

Această investiție va sprijini înlocuirea continuă a materialelor plastice problematice alături de clienți, va crește capacitatea de producție cu peste 20% și va îmbunătăți semnificativ productivitatea. Concentrându-se asupra inovației, această investiție va diferenția și mai mult compania DS Smith în piață, prin sprijinirea clienților în atingerea obiectivelor de mediu. Investiția face parte din strategia ambițioasă a DS Smith Packaging de creștere în Europa de Est, consolidând poziția de lider a companiei în furnizarea de soluții de ambalare sustenabile în întreaga regiune și generând valoare adăugată pentru clienții și partenerii săi.

În conformitate cu angajamentul DS Smith față de sustenabilitate, această investiție strategică va susține obiectivul companiei de a atinge Net Zero emisii de dioxid de carbon, până în 2050. Modernizările de la Ghimbav vor reduce consumul de gaz al fabricii cu 12% și vor reduce emisiile de carbon cu 210 tone de CO2 pe an prin introducerea unei funcționalități de optimizare a aburului în mașina de producție a cartonului. Mai mult, este inclus un nou sistem de iluminat cu LED, ca parte a unui program global DS Smith, contribuind astfel la obiectivul companiei de a reduce emisiile de carbon cu 46% până în 2030. De asemenea, DS Smith a introdus tehnologii avansate de gestionare a deșeurilor care reduc consumul de energie electrică al unității cu aproximativ 10%.

Reinier Schlatmann, Director General Regional, DS Smith Packaging în Europa de Est, a declarat:

„Investiția strategică de 13 milioane de Euro reflectă angajamentul DS Smith de a dezvolta soluții inovatoare de ambalare pe bază de hârtie pe piața din România. Având în vedere că 56% dintre consumatori caută activ să reducă utilizarea plasticului, vom putea să ne susținem mai bine clienții în îndeplinirea cerințelor de sustenabilitate. De asemenea, investiția va contribui și mai mult la decarbonizarea operațiunilor și la accelerarea soluțiilor circulare, susținând ambiția noastră de a dezvolta soluții de ambalare sustenabile.”

Investiția va include instalarea unor echipamente de ultimă generație care vor crește capacitatea de producție cu peste 20% și vor introduce progrese tehnologice, cum ar fi imprimarea Flexo HD cu 7 culori și ștanțarea de precizie. Aceste progrese tehnice vor consolida în continuare portofoliul DS Smith pe piața din România și vor sprijini clienții să își atingă obiectivele de mediu și să își optimizeze costurile.

Christian Schmidt, Director General DS Smith Packaging România, a declarat:

„Suntem încântați de investiția semnificativă care ne îmbunătățește capabilitățile echipamentelor și capacitatea de producție. Aceste îmbunătățiri încurajează echipa noastră să dezvolte modele de ambalaje inovatoare, conferă un control al calității îmbunătățit, pentru minimizarea risipei și livrează grafică de ultimă generație. De asemenea, tehnologiile avansate ne permit să abordăm în mod eficient cerințele provocatoare de sustenabilitate.”

Configurarea îmbunătățită a zonelor de producție și depozitare sporește eficiența procesului de fabricare, aliniindu-se la tendințele locale și europene de sustenabilitate. Acest efort contribuie la atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor de CO2 definite în strategia de sustenabilitate Now & Next a DS Smith.

Toate îmbunătățirile tehnologice vor fi finalizate până la sfârșitul anului 2023.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*