dropbox – sharing cu stil

de cite ori nu ai vrut sa trimiti un document cuiva, sau sa il ai undeva, pe net gata sa fie descarcat pe diferite computere. mda, stiu asta poti sa faci pe atitea cai: s-au inventat flash-drive-uri, email, rapidshare, ftp si alte jucarele asemanatoare.

Eu am dat de Dropbox si, pe zi ce trece, incep sa vad cit mi-a lipsit… ce nu am avut deloc.

anyway, tot ce trebuie sa faci este sa descarci programelul (exista variante pentru Mac, PC, Linux sau online). Eu l-am testat pe Mac OS X si merge excelent.

La instalare ti se cere sa te loghezi sau sa-ti faci un cont. Nu trebuie sa mergi la ei pe site: totul se face din programel. Apoi te alegi cu un folder pe care poti sa-l muti oriunde si o icoana in MenuBar. De-abia acum incepe partea distractia. Tot ce pui in folderul cu pricina se duce automat in contul tau Dropbox. Automat, in background, fara sa te deranjeze.

Seamana cu un iDisk sau MobileMe, dar e gratuit pina la 2GB. Daca vrei spatiu mai mult, poti sa cumperi pina la 50GB. Nu ti se pare inca interesant?

Well, atunci cind modifici ceva in Dropbox, serverul lor iti pastreaza si diferitele versiuni anterioare ale documentelor. Asa ca poti oricind sa te intorci in timp. In plus, poti sa ai un link public pentru fiecare document in parte. Daca il cuiva, acea persoana nu va avea acces la tot ce ai tu in DropBox ci doar la documentul in cauza.

Baietii au back-up pe serverele Amazon S3 asa ca totul e encriptat si “back-up-uit” permanent.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. Il folosesc de cand era in versiunea beta. E grozav.
    BTW stii care e feature-ul cel mai tare? Ca iti sincronizeaza fisierele din folder intre toate calculatoarele. In plus, are si o interfata de iPhone destul de elaborata si urmeaza feature-uri noi (moment in care imi voi cumpara contul de 50GB)

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Google GDrive | boio.ro
  2. Dropquest – spatiu mai mult pe Dropbox si o cursa super geeky | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*