De la Google Video la YouTube in doua secunde

Saptamana trecuta Google mi-a trimis un email ca serviciul lor “Google Video” se inchide pe 13 mai. Mi se oferea solutia sa downloadez toate clipurile mele si sa le repostez pe alte site-uri sau sa le las sa dispara. Si nu era un Spam mail din ala care te anunta ca Yahoo urmeaza sa se inchida.

Avem 9 clipuri pe Google Video si ideea de a le descarca pe fiecare in parte si de a le descarca nu ma incinta deloc. Nu ar fi durat decit o ora si jumatate pentru fiecare clip (asta pentru ca, de multe ori, conexiunea me mobila lasa de dorit). Apoi alt timp pierdut pentru upload. Si Google nici nu imi da dea video-urile la calitatea maxima, originala.

Am dat un tweet. Probabil ca au fost si alte mii de persoane frustrate de toata povestea si am ajuns la concluzia ca vechile mele clipuri de pe Google Video vor disparea peste 3 saptamani.

Astazi am primit un semn de la Google. De data asta din partea echipei YouTube care ma invita sa imi transfer automat clipurile la ei. Guess what? A durat doua secunde: bifezi clipurile dorite si apesi un buton.

Din pacate, YouTube nu stie sa pastreze numarul de vizionari si data originala a primului clip. La fel, daca cineva a postat un link catre clipul original de pe Google Video in 2008, acesta nu va mai fi valid.

Daca stii ca ai clipuri postate pe Google Video iti recomand sa mergi acum pe Video Status Page si sa le descarci sau se le muti pe YouTube.

Nu puteam sa las clipuri de genul celui de mai jos (filmat undeva in Miami prin 2007) sa dispara de pe net, nu? :) Ce de amintiri…

Vezi AICI Colectia mea de clipuri de pe YouTube.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. Pai era si normal sa dispara google video din moment ce serviciile youtube si google sunt conectate de ceva vreme deja, la fel si postarile pe google picasa se realizau prin youtube si nu prin google video iar tranzitul clipurilor intre conturi era firesc, puteau sa o faca si intr-un mod automat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*