Cursul valutar vine și pe site-ul tău, în timp real

Într-un articol anterior v-am scris despre o aplicație de iPhone pentru cursul valutar BNR (roExchange), care s-a dovedit foarte utilă.

Atunci cand stai la laptop este mult mai comod să intri direct pe un site și să găsești acolo toate informațiile. Mie îmi place www.curs-valutar-bnr.ro pentru că am informatți legate de cursul valutar BNR și cursul băncilor. Mda, știu că adresa pare cam lungă, așa că intri pe cvbnr.ro și mergi direct la secțiunea de convertor valutar, cea mai utilă dintre toate.

Pe secțiunea unei valute, de exemplu curs euro, poți alege intervalul 2005 – 2015 și pe lângă graficul cursului, poți afla cursul minim și maxim din perioada respectivă + cursul valutar mediu.

Developerul site-ului (un cititor al boio.ro) m-a anunțat că s-a extins și în Republica Moldova, așa că versiunea pentru cursul valutar BNM este disponibilă la adresa www.cursbnm.md, cu funcționalitate identică, dar cu datele de la Banca Națională a Moldovei.

Daca ai un site sau blog, pe care vrei să afișezi cursul valutar BNR sau BNM, aceste site-uri oferă un widget de preluare curs BNR și preluare curs BNM, extrem de customizabil: culori, valute, padding, convertor, colțuri rotunjite, font family, mărime font, etc. Mă bate și pe mine gândul să-l includ pe Constanța NEWS imediat ce termin de lucrat la el. UPDATE: E pe site acum.

Dezavantajul acestui site este ca are graficele în flash, așa că pe iPad sau iPhone nu poți să le vezi. Dar înteleg că până în toamna lui 2015 vor primi un redesign responsive cu fallback pe grafice javascript/canvas.

“Conversie” placuta!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*