Cum stergi “Other” din iPhone / iPad / iPod touch

Am fost intrebat de multe ori ce inseamna acele “Other” care consuma atit de mult spatiu pe un iDevice si cum le stergi?

Raspunsul la prima parte a intrebarii este simplu: sunt Cookies din browser, Junk din Mail, Cache-uri pentru diferite aplicatii, documente sincronizate doar pe jumatate pentru diferite aplicatii si tot asa.

Cum scapi de ele? Well, pina astazi solutia era doar una: faceai un restore pe curat in iTunes, setai iDevice-ul ca unul nou si apoi te alegeai cu mai mult spatiu.

Astazi am descoperit PhoneClean o aplicatie care te ajuta sa faci putina curatenie pe iDevice. Si cind zic putina nu ma refer la KB, ci la MB sau chiar GB. Daca pe iPhone am reusit sa curat 800MB, pe un iPod touch am scapat de 1,2 GB.

Nu te astepta sa scapi de tot ce e la “Other”, dar te vei bucura de niste spatiu in plus pe jucarie.

PhoneClean este gratis si are o versiune pentru OS X, dar si una pentru Windows si e genul de aplicatie pe care vrei sa o ai pe computer si sa o deschizi odata la o luna-doua.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

20 Comments

 1. Nu ma deranjat niciodata faza asta. Aplicatia e MEGA!

  Am instalat, am facut curat, am sters cam 550MB

  Aplicatia “Pinterest” e facuta aiurea, la inceput am crezut ca sa blocat PhoneClean dar era de la Pinterest.

 2. Avand un Iphone 4 de 8gb, aseara, ca sa pot face updateul (aveam doar 300 mb liberi si trebuia sa am 1gb) am facut un “erase all content and settings”
  Surpriza: am ramas cu 3 gb liberi.
  Azi dimineata am folosit Phoneclean si alta surpriza: 53,33 mb stersi

  Multumim de aplicatie.. E super

 3. Salut,
  aseara am stres aproape 800 Mb. Azi dimineata telefonul era blocat nu mai rapundea la comenzi. Am resetat telefonul si am pus 6.1 si acuma merge. Are cineva idee de ce s-a produs aceasta problema?
  ms.

 4. @Dan: sunt 316MB pe care nu-i aveai pina azi.

  Singura alta solutie este un restore, setezi telefonul ca unul nou in iTunes. Vei pierde poze, setari si SMS-uri asa ca salveaza inainte de orice tot ce crezi ca-ti trebuie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*