Cum salvezi iPhone de la inec cu o punga de orez

Stim deja ca orezul crud scoate apa/umiditatea din orice jucarie, dar pina cind nu ti se intimpla tie, nu o crezi.

Ascult multe Podcast-uri si am obiceiul sa iau iPhone-ul dupa mine peste tot. Are dulapul lui, la baie, atunci cind imi dau jos barba sau ma spal pe dinti. Aseara insa, am uitat ca aparatul de ras are o scurgere speciala in etajera si apa s-a dus direct pe iPhone. L-am gasit jumatate de ora mai tarziu. Apa intrase in husa, pe spatele telefonului, in boxe si mufa de dock.

Nu mi-am dat seama ca e ceva in neregula decit atunci cind am pornit urmatorul Podcast. Se auzea foarte incet si dupa citeva secunde a inceput sa faca zgomote ciudate. Cind l-am scos din husa a inceput sa picure apa din el. Din fericire, nu intrase decit in boxa. L-am suflat cu atentie, l-am sters si l-am inchis imediat. Dupa jumatate de ora sunetul era la fel de slab. Asa ca am alergat la bucatarie si am umplut o punga cu orez crud.

iPhone-ul a stat in punga de orez uscat peste 16 ore. Era inchis oarecum ermetic si m-am asigurat ca e complet inconjurat de orez.

Astazi, dupa prinz, l-am scos din punga. Am scos boabele de orez din mufa de dock si l-am pornit.

Guess what? Telefonul cinta la fel de tare ca inainte si se mica precum unul nou.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. @bia: conteaza foarte mult sa-l scoti imediat din apa, sa-l inchizi si sa-l pui imediat in orez. Faptul ca l-ai pus la incarcat e posibil sa-l fi afectat si mai tare. E posibil sa se fi oxidat ceva in el.

    Iti recomand sa-l lasi cel putin 36 ore in orez. daca nu isi revine, mergi cu el la un service si schimba-i butonul de home. sper ca e doar o problema de buton si nu altceva.

  2. chiar functioneaza metoda cu orezul. acum 4 h mi-am scapat telefonul in lapte,insa acesta a patruns doar in partea de jos a telefonului pe unde iese sunetul. eram disperata sa nu imi atric telefonul,avand in vedere ca l-am cumparat acum 2 luni. am vazut aceasta metoda,insa nu as fi crezut ca functioneza,dar eram in stare sa fac orice sa imi salvez telefonul. l-am pus in orez uscat si peste 4h am verificat si este ca nou!!! ma bucur enorm ca exista si astfel de alternative decat sa platesti o groaza de bani la un service.??? aveti incredere,chiar functioneaza!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*