Cum salvezi iPhone de la inec cu o punga de orez

Stim deja ca orezul crud scoate apa/umiditatea din orice jucarie, dar pina cind nu ti se intimpla tie, nu o crezi.

Ascult multe Podcast-uri si am obiceiul sa iau iPhone-ul dupa mine peste tot. Are dulapul lui, la baie, atunci cind imi dau jos barba sau ma spal pe dinti. Aseara insa, am uitat ca aparatul de ras are o scurgere speciala in etajera si apa s-a dus direct pe iPhone. L-am gasit jumatate de ora mai tarziu. Apa intrase in husa, pe spatele telefonului, in boxe si mufa de dock.

Nu mi-am dat seama ca e ceva in neregula decit atunci cind am pornit urmatorul Podcast. Se auzea foarte incet si dupa citeva secunde a inceput sa faca zgomote ciudate. Cind l-am scos din husa a inceput sa picure apa din el. Din fericire, nu intrase decit in boxa. L-am suflat cu atentie, l-am sters si l-am inchis imediat. Dupa jumatate de ora sunetul era la fel de slab. Asa ca am alergat la bucatarie si am umplut o punga cu orez crud.

iPhone-ul a stat in punga de orez uscat peste 16 ore. Era inchis oarecum ermetic si m-am asigurat ca e complet inconjurat de orez.

Astazi, dupa prinz, l-am scos din punga. Am scos boabele de orez din mufa de dock si l-am pornit.

Guess what? Telefonul cinta la fel de tare ca inainte si se mica precum unul nou.

2 Comments

  1. @bia: conteaza foarte mult sa-l scoti imediat din apa, sa-l inchizi si sa-l pui imediat in orez. Faptul ca l-ai pus la incarcat e posibil sa-l fi afectat si mai tare. E posibil sa se fi oxidat ceva in el.

    Iti recomand sa-l lasi cel putin 36 ore in orez. daca nu isi revine, mergi cu el la un service si schimba-i butonul de home. sper ca e doar o problema de buton si nu altceva.

  2. chiar functioneaza metoda cu orezul. acum 4 h mi-am scapat telefonul in lapte,insa acesta a patruns doar in partea de jos a telefonului pe unde iese sunetul. eram disperata sa nu imi atric telefonul,avand in vedere ca l-am cumparat acum 2 luni. am vazut aceasta metoda,insa nu as fi crezut ca functioneza,dar eram in stare sa fac orice sa imi salvez telefonul. l-am pus in orez uscat si peste 4h am verificat si este ca nou!!! ma bucur enorm ca exista si astfel de alternative decat sa platesti o groaza de bani la un service.??? aveti incredere,chiar functioneaza!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*