cum sa te dai pe net de mare viteza (gratis)

asta e cea mai complicata retea pe care am facut-o vreodata dar… merge.

ai nevoie de: un iPhone 3G cu internet de la AT&T (sau Orange), un Airport Express, un cablu CAT5 si cite computere vrei tu (cu wifi). deja ghicesti cum merge treaba, nu?

1. iphone-ul trebuie sa fie jailbreakuit. downloadezi PDANet sau iPhone Modem din Cydia (ambele gratuite).

2. creezi o retea locala pe Mac si te conectezi la ea de pe iPhone dupa ce te asiguri ca 3G-ul este deschis si merge.

3. conectezi Airport Express-ul sau Time Capsule pe cablu la Mac si dai Share la conexiunea de internet.

4. legi toate computerele din jur la Airport Express pe Wifi si beneficiezi de conexiunea 3G (eu am viteze de pina la 1,2 MB/s azi).

5. te pui pe downloadat : )

conexiunea 3G nu e gratis, dar daca tot vine cu abonamentul de AT&T si e nelimitata, nu e pacat sa nu o folosesti?

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

12 Comments

 1. In Cluj Napoca, seara prind cam 80 kb download prin 3g. Mai mult de 90 nu am prins niciodata.

  Pai acuma ca se poate downloada de pe torrente direct pe iphone, daca s-ar prinde 1 mb download…uai mama….

 2. Da la voi la at&t e fain ca este nelimitata conexiune la orange in schimb ai limta la 1 GB trafic si exista si clauza ca nu poti folosi conexiunea pentru altceva decat telefon pentru ca altfel iti taie netu .Din cate am auzit exista sanse sa se lanseze si thetering pe iPhone la Macworld ……..alt avantaj care il aveti in USA ,incep sa ma gandesc serios de ce mai stau in romanica :)) ,mi-a luat celalalt adrian cuvintele din gura :D ,inafara de viteza eu sant multumit ,au fost momente cand am avut si 1,5 MB/s

 3. Am crezut ca era invers. Ma indusese in eroare chestia cu cablul.

  Am reusit intre timp. Merge super si ajuta in deplasari :).

 4. eu am net de la romtelecom si downloadez cu 200kb/s.cum sa downloadez cu viteza mai mare de un mb

 5. Adrian:

  Este un iphone 3G cumparat de la orange… este in garantie deci nu vreu sa ma bag in softul pe care il are …mai ales ca nu este al meu…
  nu am vazut telefonul inca daca are cydia sau nu dar intrebarea mea este cs se poate folosi moetoda ta de mai sus pt a avea internet pe un laptop…folosing iphonul daca telefonul a fost cumparat de orange… mi se para ca trebuie sa fie deja jailbrakuit..

1 Trackback / Pingback

 1. iPhone 3.0 | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*