Culturepreneurs caută 80 de idei de afaceri din sectorul cultural și creativ

Culturepreneurs este un program de educație antreprenorială din sectoarele culturale și creative, FOTO Culturepreneurs
Culturepreneurs este un program de educație antreprenorială din sectoarele culturale și creative, FOTO Culturepreneurs

Culturepreneurs se va desfășura în perioada iunie 2020 – martie 2021 și face parte din proiectul Cluj Future of Work, inițiat de către Divizia de Inovare Urbană din Cluj-Napoca, creată de Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Centrul de Inovare și Imaginație Civică din Primăria Cluj-Napoca.

Antreprenorii debutanți sau avansați care se înscriu în program vor avea acces gratuit la ateliere de formare, programe de mentorat, dar și la spații, echipamente și premii în bani pentru a-și pune ideile în aplicare. Culturepreneurs este dedicat profesioniștilor din sectoarele culturale și creative, deschiși către tehnologie, care intenționează să dezvolte proiecte sustenabile.

„Componenta de dotări din cadrul acestui proiect european va ajuta la rândul său ca beneficiarii Culturepreneurs să aibă posibilitatea de a testa efectiv soluțiile sau produsele pe care le vor crea și marcheta în cadrul proiectului. Practic, aceștia vor fi primii utilizatori din Centrul Regional European pentru Industrii Creative Cluj (CREIC) care va pune la dispoziția celor selectați în cadrul programului Culturepreneurs 3 laboratoare dotate cu echipamente și software de ultimă generație, dar și spații de co-work și alte facilități necesare antreprenoriatului în industrii creative” a explicat Ovidiu Cîmpean, director Dezvoltare Locală în Primăria Cluj-Napoca și co-manager al Cluj Future of Work.

Un punct forte al programului este că participanții vor lucra și învăța alături de profesioniști din cadrul Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Cluster Mobilier Transilvan, Cluj IT Cluster, Transilvania IT Cluster, Festivalul Internațional de Film Transilvania, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și ZAIN Festivalul de Creativitate al Transilvaniei.

„Prin Cluj Future of Work susținem un nou format pentru programul Culturepreneurs. Ne propunem să oferim noi oportunități de dezvoltare pentru antreprenori din industriile culturale și creative. Aducem împreună parteneri academici, din mediul de afaceri și cel al administrației publice care pot crea o experiență de învățare adaptată incertitudinilor prezentului, dar și acces la tehnologie și consultanță specializată” a explicat Anamaria Vrabie, director al Diviziei de Inovare Urbană din cadrul Centrului Cultural Clujean și co-manager al proiectului.

Culturepreneurs este deschis participanților din întreaga țară care doresc să-și pună ideile în aplicare, dar presupune prezența la Cluj-Napoca în perioada ianuarie-martie 2021 pentru dezvoltarea ideilor înscrise. Startul oficial al programului va avea loc în data de 21 septembrie, iar seminariile care vor avea loc în următoarele luni se vor desfășura online. Participanții se pot înscrie până pe 10 iulie 2020 completând un formular online accesibil pe site-ul www.culturepreneurs.ro.

„Căutăm oameni care vor să-și pună ideile la treabă, să crească ca antreprenori. Am gândit un program care să susțină un designer care vrea să lanseze în producție un nou scaun, un muzician care visează la o casă de discuri sau un programator care vrea să dezvolte o editură digitală. În timpul programului ne așteptăm ca ideile să evolueze, să se modifice, sau chiar să vedem viitoare asocieri între participanți. Ne dorim ca prin Culturepreneuers să consolidăm mediul antreprenorial din Cluj prin proiecte sustenabile și creative, dar și să creăm o rețea solidă de colaborări și parteneriate” ne-a explicat Andreea Bercan, managerul programului Culturepreneurs.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*