Cui ii face concurenta Amazon Tablet?

WSJ anunta ceea ce banuiam cu totii – Amazon lanseaza o tableta. Si toata lumea se arunca in afirmatii de genul: “Amazon vrea sa distruga suprematia iPad”.

Zau? Hai sa lamurim ceva: iPad are o piata de peste 90%. Toate celelalte HP TouchPad-uri, Samsung Galaxy Tab-uri, Blackberry Playbook-uri si Motorola Xoom-uri au, la un loc, 10 %. Si asta dupa un an de lupte.

Daca Amazon lanseaza o tableta care sa fie mai mult decit un Kindle, el nu va putea sa detroneze iPad, nici macar sa ia 20 sau 30% din piata. Asta pentru ca o tableta cu Android, chiar daca arata bine, e ieftina si e promovata pe prima pagina a celui mai mare site de vanzari este doar… o tableta cu Android.

Si ca sa raspund la intrebarea oarecum retorica din titlu: Amazon Tablet o sa distruga suprematia celorlalte tablete cu Android. Toti ceilalti vor cadea la 3-5%, probabil. Singura sansa pe care Amazon o are sa taie din procentele iPad este sa vanda tableta cu 130 dolari, ca un Kindle. Si nici macar ei nu isi permit asta.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Am avut dreptate: Kindle Fire nu e un iPad Killer | boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*