cit de mult e prea mult pe blog?

mda, stiu ca fiecare face si scrie ce vrea pe blogul personal. stiu si ca un blog colectiv e un blog colectiv si ca un blog de companie e sec si de cele mai multe ori prost scris, dar…

urmaresc anumite bloguri mai mult sau mai putin legate de tehnologie. unele dintre ele se afla in primele 10 din lume ca numar de vizitatori. ceea ce spune multe despre calitatea scrierii si a informatiilor prezentate. sau despre prostia cititorului atras de titluri lungi, dar…

am observat ca unele dintre ele au ajuns sa scrie peste 65 de posturi pe zi. e usor sa le citesti stergi dintr-o miscare cind le ai in feed reader, asa ca ma intreb daca se justifica numarul mare. din pacate (sau din fericire) majoritatea sunt bazate pe zvonuri care ajung sa fi comentate intr-o maniera oarecum personala.

in blogosfera romaneasca (cel putin aia care conteaza) nu stiu sa fie blog care sa duca mai mult de 10-15 posturi pe zi. si mie mi s-a intimplat sa scriu cite 10-15 articole atunci cind am avut ce spune. si cred ca prea mult este prea mult.

as zice asa: nr maxim de posturi pe zi nu trebuie sa depaseasca

 • 15 posturi pt un blog personal,
 • 5 posturi (mai lungi/elaborate) pt un blog de companie
 • 25-30 posturi pt un blog colectiv

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

 1. daca ai ce scrie, bine inteles. sunt o gramada de bloguri care incearca sa ajunga la numar mare de posturi fara sa aiba un continut de valoare. Eu spun – cu cat mai putine cu atat mai bine. :)

  btw multumesc pentru sfat ;)

 2. M-am confruntat si eu cu problema asta, cat sa scriu. Si am ajuns la un articol pe zi (in medie). Si asta pentru ca mai am si alte bloguri.

  Citesc unele bloguri colective, precum Ajaxian sau Mashable, care au multe articole pe zi (chiar nu m-am gandit sa le numar), si ma bucur pentru ca aflu lucruri noi.

  Crec ca poti sa scrii multe articole, daca sint de calitate si daca ai foarte multi readeri (atat pe blog cat si subscribed).

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*