Ce inseamna Android Marketplace

Un user de iPhone se hotaraste sa treaca la Android. Nu intru in amanunte legate de telefonul in sine, dar omul a avut o experienta tare interesanta cind a vrut sa descarce o aplicatie din Android Marketplace:

I opened the Android Market, searched for Flickr and quickly clicked on the app named Flickr that had the Flickr icon. Great. Once the download completed, I tapped on the icon and suddenly a website opened up to a phishing warning. I tried to exit, but it just reopened. Again and again. No matter what combination of buttons I tried, the phone re-entered this unusable state of trying to reload this prohibited website and randomly rebooting.

Not in a year and a half has my iPhone done anything similar.

Google mai are de lucru probabil. Nu zic ca toate aplicatiile din Android Marketplace sunt cu probleme, dar sunt convins ca sistemul acela “inchis” pe care il critica toti non-userii de iPhone te protejeaza de astfel de experiente.

update: citeste si comentariul lui Gabrriel de la acest post.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația boio.ro, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe boio.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

5 Comments

 1. @Dan P. Aveam un Nexus One. La vremea aia nu mergea unrooted. Si din cate m-am informat avea o rezistenta care o scurtcircuitau in momentul in care faceai Root.

  Oricum nu mi se parea ok sa fac asta doar ca sa le dau bani.

  Legat de aceleasi aplicatii… nu cred ca folosim acelasi gen de aplicatii :D

 2. @toti care mi-au raspuns ;)
  Cred ca nu m-ati inteles: eu am cumparat un telefon si am citit instructiunile, iar apoi m-am apucat sa-l folosesc.
  In cartea sa nu scria nimic de Market Enabler sau alte trickuri, poate ar fi bine sa le sugeram sa le treaca acolo: daca vreti sa folositi telefonul in conditii ok, nu va bazati pe noi, trebuie sa apelati la altii… Nu vi se pare penibil???
  Iar melanjul contactelor vroia sa explice acelasi fapt: eu am scos telefonul din cutie, am facut ce scria in carte, am sincronizat cu gmail si… am inceput sa folosesc telefonul.
  Tastatura romaneasca nu are Android decat de la 2.2. Al meu era 2.1, asa ca trebuia sa mai astept. Si nu cred ca mesajele catre prietenii/clienti romani le scrie cineva in engleza. Analizeaza inca o data, nu e vorba de diacritice, ci de scrierea fluenta, de corijarea erorilor de precizie.
  Cine a spus mai sus ca ai dreptul sa fii prost intelege exact ceea ce am vrut sa spun.
  Numai bine!

 3. adrian boioglu spune asa: 12 Aprilie 2011 @ 11:46 am
  @ione: omul a avut o experienta neplacuta. ce motiv ar avea sa spuna minciuni?

  Mi se pare minciuna, pentru ca ala e comportament de windows ce a descris tipul, nu de android…

 4. @Gabrriel Pai si in manualul de Iphone scrie de jailbreak in manual? Un prieten care este utilizator fidel de Iphone ca trebuie sa “sapi” pentru a se utiliza la maxim resursele unui Iphone. Eu te cred ca ai avut o experienta neplacuta cu terminalul / OS-ul / sincronizarea de contacte. Totusi, pana la a subaprecia…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*